Μεγάλη συνέντευξη Montezemolo στην Corriere

Το αφεντικό μιλάει για όλα

  • -
  • -

Ο Luca di Montezemolo μίλησε για όλα στην Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Δείτε τι απάντησε ο Πρόεδρος της Ferrari για τα φλέγοντα ζητήματα της Ιταλικής ομάδας.

 

Για τον Alonso : «Ένα πράγμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Το ενδιαφέρον της Ferrari. Είχαμε πολλούς οδηγούς, κάποιους μεγάλους, πολύ μεγάλους, αλλά οι οδηγοί περνούν και η Ferrari μένει. O Fernando είναι ένας κορυφαίος οδηγός, τον καταλαβαίνω, είναι σαν και μένα, θέλει να κερδίζει. Απλώς πρέπει να θυμάται ότι κερδίζουμε και χάνουμε όλοι μαζί και ότι από την πλευρά της η Ferrari πρέπει να του δίνει ένα μονοθέσιο που να ξεκινά από τις δυο πρώτες θέσεις. O Fernando έχει δώσει πολλά τα χρόνια που είναι μαζί μας. Η απογοήτευσή του ήρθε μετά από το Silverstone, που πιστεύαμε όλοι ότι είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, και είναι κατανοητή. Αλλά δεν μου αρέσουν κάποιες αντιδράσεις

 

Για το μονοθέσιο : «Για μένα δεν είναι καλό να έχουμε ένα μονοθέσιο που δεν είναι ανταγωνιστικό. Ξεκινήσαμε την σαιζόν με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ίσως από τα καλύτερα. Αλλά κάτι έγινε και αντί για να συνεχίσουμε προς τα πάνω, κάναμε βήματα πίσω. Έτσι από δω και πέρα πρέπει να κατανοήσουμε τα λάθη, να τα λύσουμε, και μετά από ανάλυση να πάμε το μονοθέσιο μπροστά. Έτσι στον δεύτερο γύρο, μετά από το διάλειμμα που δεν μου αρέσει, πρέπει να δράσουμε»

 

Μήπως έχει ο Alonso άσχημους συμβούλους σαν τον Flavio Briatore; «Όχι, το αποκλείουμε με κάθε τρόπο. Η κουβέντα κλείνει εδώ και κοιτάζουμε μπροστά».

 

Για το θέμα Massa : «Ο Felipe είναι γρήγορος οδηγός και καλό παιδί. Αλλά τα τελευταία χρόνια ήμασταν ξεκάθαροι μαζί του : Τόσο εμείς όσο και αυτός θέλουμε αποτελέσματα και βαθμούς. Κάποια στιγμή θα κοιταχτούμε στα μάτια και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

 

Για τον Domenicali : «Ο Stefano μεγάλωσε μαζί μας και υπό κάθε μορφής management. Αλλά ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε αποτελέσματα. Αλλά όταν η κουβέντα έρχεται στον Domenicali η αλήθεια είναι ότι υπό την καθοδήγησή του κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών και ήμασταν κοντά σε 3 πρωταθλήματα οδηγών. Από αυτά τα δυο μπορούσαμε εύκολα να τα παλέψουμε, και η άποψη του κόσμου για τον Domenicali θα ήταν διαφορετική. Πρέπει να υπενθυμίσουμε κάτι όμως : πρέπει να βγάλει από κάθε άτομο του οργανισμού το καλύτερο δυνατό, να μην είναι ποτέ ικανοποιημένος και να παίρνει τις αποφάσεις που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολες και επώδυνες

 

Για την Red Bull : «Με τους κανονισμούς που έχουμε τώρα η αεροδυναμική έπεσε στα χέρια της Red Bull, έχοντας ένα σχεδιαστή αστέρι, τον Adrian Newey, ο οποίος τις εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Ευτυχώς για το μέλλον θα υπάρχει αλλαγή στους κανονισμούς. Δεν ήμαστε εταιρία που κατασκευάζει ενεργειακά ποτά, με όλη την καλή έννοια. Δεν είμαστε χορηγοί, αλλά σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε μηχανές στην υψηλότερη μορφή τους. Θα παραμείνουμε στην F1 όσο την βλέπουμε σαν υψηλής τεχνολογίας, μέγιστης έρευνας, χρησιμοποιούμενη από μια μεγάλη εταιρία όπως η Ferrari, αναγνωρίσιμη ανά τον κόσμο. H F1 πρέπει να είναι ένα καθαρό σπορ, χωρίς τρικ όπως τα είχαμε δει τον τελευταίο καιρό»

 

Για το εάν είναι αισιόδοξος για το μέλλον : «Από την νέα σαιζόν θα έχουμε μια τελείως διαφορετική F1, επιτέλους με λιγότερη έμφαση στην αεροδυναμική. Κατασκευάζω αυτοκίνητα, όχι αεροπλάνα. Θα έχουμε δοκιμές και όχι τις μεθόδους που είχαμε μέχρι στιγμής, που μια ομάδα έκανε παράνομες δοκιμές και δεν πλήρωσε το τίμημα, και εδώ θέλω να ζητήσω περισσότερη διαφάνεια και θάρρος από πλευράς Ομοσπονδίας. Από την άλλη τα πλεονεκτήματα από τις κρυφές δοκιμές ήταν εμφανή. Δεν είχαν κερδίσει ούτε έναν αγώνα και από τις δοκιμές και μετά κέρδισαν 3 από τους 5 αγώνες. Αυτά είναι πράγματα που δεν δείχνουν σωστή εικόνα για την F1 και αλλάζουν το πρωτάθλημα»

 

Για τον Ecclestone : «Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει αλλαγή. Και πέρα από αυτό δεν θέλω να μιλήσω. Θα χρειαστεί να προγραμματίσουμε ένα νέο κύκλο, να μπορούμε να χειριστούμε επείγουσες καταστάσεις και να βγούμε μια νέα F1

 

Για τον Todt : «Για μας, ως επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδα, είχε μια πολύ καλή απόδοση. Στην Ομοσπονδία κάνει μια διαφορετική δουλειά. Ήταν διάδοχος ενός Οργανισμού που ήταν χρόνια υπο τις οδηγίες του Mosley, και πάντα κάτω από μεγάλη πίεση.»

 

Για τοn Vettel : «Αργά ή γρήγορα όλοι οι μεγάλοι οδηγοί στέλνουν μηνύματα στην Ferrari,  ένα όνειρο το οποίο περιμένουν να υλοποιηθεί. Έτσι έκανε και ο Senna. Έχω πολλά προβλήματα, αλλά σίγουρα όχι αυτό του πιλότου για το μέλλον. Ο Alonso είναι μεγάλος, το έχω πει. Το έχει αποδείξει και θα το αποδείξει πάλι. Από την αρχή»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...