Τραγωδία στην εκκίνηση του φετινού WRC (vid)

Η έξοδος του Νεοζηλανδού Hayden Paddon στην πρώτη ειδική του Μόντε Κάρλο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας θεατής

  • -
  • -

Δραματική ήταν η έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι του 2017. Μόλις στην 1η ΕΔ του αγώνα στο Μόντε Κάρλο, ο Hayden Paddon έχασε λόγω του πάγου τον έλεγχο στο εργοστασιακό Hyundai i20. Αφού έπεσε σε βράχο, τούμπαρε και έμεινε ακινητοποιημένο με το πλάι στη μέση του δρόμου.

Όπως φαίνεται στο video, ένας θεατής που καθόταν στο σημείο χτύπησε από το αυτοκίνητο και έπεσε στο δρόμο. Πρόκειται για έναν 50χρονο Ισπανό, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς. Αφού του παρασχέθησαν στο σημείο οι πρώτες βοήθειες, στη συνέχεια διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Νίκαιας. Δυστυχώς όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν την ακύρωση της ειδικής διαδρομής και η Hyundai ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του θύματος απέσυρε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Paddon και του συνοδηγού του, John Kennard, από τη συνέχεια του αγώνα.

Το Ράλι Μόντε Κάρλο συνεχίστηκε με τη δεύτερη βραδινή ΕΔ της Πέμπτης, την μήκους 25,49 km Bayons - Breziers. Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Βέλγος Thierry Neuville με i20 WRC.

Στον αγώνα συμμετέχουν και δύο Έλληνες οδηγοί, ο Ιορδάνης Σερδερίδης με Citroen DS3 WRC και ο Δημήτρης Δριβάκος με Honda Civic Type-R.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...