Νέο Nissan Qashqai 2014

Νέα στοιχεία για την επόμενη γενιά

  • -
  • -

Στα τέλη της χρονιάς αναμένεται να κάνει εμπορικό ντεμπούτο στην Ευρώπη το νέο Nissan Qashqai. Αν και το νέο X-Trail θα παρουσιαστεί επίσημα πρώτο το φθινόπωρο στην Φρανκφούρτη, σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα το Qashqai θα μπει πρώτο στην αγορά, αν και θα παρουσιαστεί επίσημα ένα μήνα αργότερα.

Βασικά σημεία αναβάθμισης του νέου Qashqai είναι η ποιότητα και οι χώροι στο εσωτερικό, ο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών και οι πιο ελκυστικοί και οικονομικοί κινητήρες. Οι τιμές αναμένονται να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα, ενώ η νέα γενιά δεν θα συνοδεύεται από μια 7θέσια έκδοση Qashqai+2. Στο μέλλον, το  νέο X-Trail θα αναλάβει να εκπροσωπήσει τη Nissan στα 7θέσια SUV. Η πιο premium εικόνα που θα συνοδεύει το μοντέλο, θα ενισχύεται από τα νέα στοιχεία εξοπλισμού, όπως το προηγμένο σύστημα multimedia, Bluetooth, κάμερα 360ο και ένα εξελιγμένο πλοηγός.

Οι φωτογραφίες δείχνουν μια πρώτη άποψη για το νέο εντελώς νέο Qashqai, το οποίο θα βασίζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που θα είναι κοινή με τη Renault και θα υποστηρίζει μοντέλα από το επόμενο X-Trail μέχρι και το νέο Megane. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει εξελιχθεί για να συνεργάζεται και με plug-in υβριδικές διατάξεις, με το νέο Qashqai να είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί σε αυτή. Η υβριδική έκδοση εικάζεται ότι θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία το 2015 με εκπομπές CO2 κάτω από 50 g/km. Επίσης ένας 3κύλινδρος supercharged κινητήρας βενζίνης 1.2 λίτρων της Nissan, με 115 ίππους θα αντικαταστήσει το σημερινό των 1,6 λίτρων. Αντίστοιχα η σημερινή έκδοση diesel των 130 ίππων (1.6 dCi) θα εκπέμπει κάτω από 100 g/km CO2.

Η ευρωπαική παραγωγή θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο Sunderland της Αγγλίας τον Δεκέμβριο, με το νέο μοντέλο να αναζητά τον εμπορικό «οίστρο» πωλήσεων της περασμένης γενιάς.

 

Πηγή: autoexpress.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...