Νέα Jaguar F-Type στο Παρίσι

Το Entry level μοντέλο στη σπορ γκάμα

  • -
  • -

Η Jaguar δημιούργησε τη νέα F-Type η οποία και αποτελεί το entry-level μοντέλο στη σπορ γκάμα της. Η ομοιότητα με το πρωτότυπο C-X16 που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Φρανκφούρτη είναι εμφανής. Βασίζεται στο πάτωμα της ΧΚ το οποίο έχει κοντύνει για την περίσταση  κι είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο ώστε τα βάρος να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι η αναλογία κιλών ανά ίππων να της δίνει σημαντικές ελπίδες απέναντι στον ανταγωνισμό των Porsche Boxster, και της νέας 911, αφού η τιμή της τοποθετείται μεταξύ των δύο γερμανίδων.

Βασικός κινητήρας του μοντέλου αναμένεται να είναι o o νέος supercharged V6 3,0 lt με απόδοση 340 ίππους. Ένα αυτόματο 8άρι κιβώτιο θα στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς, ενώ θα συνδυάζεται και με λειτουργία Start&Stop. Η δεύτερη εκδοχή του τρίλιτρου V6 με απόδοση 380 ίππους θα εφοδιάζει την F-Type S και η ένας supercharged V8 5.0 lt θα εξοπλίζει την κορυφαία έκδοση.

Από πλευράς επιδόσεων η απλή F-Type θα αναπτύσσει τα πρώτα 100km/h σε χρόνο 5,1 δευτ. ενώ οι ισχυρότερη V6 σε χρόνο 4,8 δευτ. Η κορυφαία θα έχει 0-100km/h σε 4,2 δευτ. και τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 297km/h (!) Η ανοιχτή έκδοση αναμένεται να διατίθεται από την άνοιξη του 2013, ενώ το μέσο του 2014 θα βρει τη γκάμα της Jaguar και με την coupe εκδοχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...