Νέο Ford Mondeo στο Παρίσι

Τώρα και με τον 1000άρη EcoBoost

  • -
  • -

Αν ακούγαμε αυτή την είδηση πριν από λίγα χρόνια δεν θα την πίστευαν ακόμη και οι πιο ένθερμοι θιασώτες του downsizing. Πλέον είναι πραγματικότητα και μάλιστα σε εποχής εκτός πετρελαϊκής κρίσης. Εκτός και είμαστε και δεν την έχουμε συνειδητοποιήσει οι περισσότεροι. Η είδηση για το το πρώτο μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας με κινητήρα 1.000 κ.εκ. επιβεβαιώθηκε στην εκδήλωση Go Further όπου το gocar δίνει το παρόν.

Η υπάρχουσα γκάμα κινητήρων του Mondeo ξεκινά από τον 1.600άρη βενζίνης με απόδοση 120 ίππους, ωστόσο η νέα φιλοσοφία “One Ford” δεν θα μπορούσε να αφήσει ένα τόσο σημαντικό μοντέλο για την εταιρεία να μην δρέπει τις αρετές του τρικύλινδρου διαμαντιού. Το νέο Mondeo που πρωτοείδαμε στις αρχές του έτους στο σαλόνι του Detroit και δεν έχει ιδιαίτερες αλλαγές από τον προκάτοχο, θα περιλάβει στη γκάμα την έκδοση 1.000 κ.εκ. με απόδοση 125 ίππους. Ο EcoBoost αποδίδει 170 Nm ροπής, 5% περισσότερη από τον κατά 600 κ.εκ. μεγαλύτερο σε κυβισμό βασικό κινητήρα για το μοντέλο. Ο 1000άρης εκπέμπει μόλις 130 g/km διοξείδιο του άνθρακα, γεγονός που τον καθιστά τον λιγότερο ρυπογόνο κινητήρα της κατηγορίας. Η παραγωγή του Mondeo 1.0 λίτρου θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο στο Genk του Βελγίου τον Απρίλιο του 2013. Η παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του νέου Mondeo πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και οι παραδόσεις των αυτοκινήτων θα γίνουν προς τα τέλη του 2013. Το Mondeo εκτός από την τετράθυρη, πεντάθυρη και Station Wagon εκδοχή αμαξώματος, θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά και μία υβριδική έκδοση η οποία θα συνδυάζει μπαταρίες ιόντων λιθίου με βενζινοκινητήρα.

Στο νέο Mondeo υιοθετούνται όλα τα πρόσφατα τεχνολογικά καλούδια της μάρκας, όπως τα φανάρια εξολοκλήρου από φώτα τύπου Led, ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο και το in-car σύστημα ψυχαγωγίας SYNC που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Microsoft. Επίσης θα προσφέρεται και το MyFord, το σύστημα για έλεγχο των λειτουργιών του αυτοκινήτου με φωνητικές εντολές.

SOS: Μην ξεχάσεις να διαλέξεις το νικητή στην κόντρα Ford Mondeo vs Mazda 6 για να κερδίσεις πλούσια δώρα στο μεγάλο διαγωνισμό του gocar.gr.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...