Ηλεκτρικό Golf το 2013

VW E-Golf πάνω στο νέο πάτωμα MQB

  • -
  • -

Την επόμενη χρονιά η Volkswagen θα παρουσιάσει την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Golf που θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα MQB. Μάλιστα η γερμανική εταιρεία θα το λανσάρει χρησιμοποιώντας το όνομα Golf-E και το μοντέλο θα βασίζεται στη διάταξη του Golf Blue E-Motion, ενός πρωτοτύπου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010. Το Golf-E αποθηκεύει την ηλεκτρική ενέργεια σε συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου και ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 115 ίππους και 270 Nm ροπής μεταδίδει την κίνηση στον εμπρός άξονα. Το ηλεκτρικό Golf έχει αυτονομία 150km και τελική ταχύτητα 140km/h.

Η προσαρμοστικότητα της πλατφόρμας MQB που θα βρει εφαρμογή στην επόμενη έβδομη γενιά Golf δίνοντας δυνατότητες χρήσης μεταξύ άλλων υβριδικής διάταξης τύπου Plug-In αλλά και της αμιγούς ηλεκτροκίνητης του Golf-E.

Όπως έγινε και με το A3 E-tron, έτσι και το Golf-E θα δοκιμαστεί εκτενώς και ένας στόλος είκοσι αυτοκινήτων θα χρησιμοποιηθούν για εννέα μήνες στην Αμερική ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα αξιοπιστίας. Από την άλλη η ΗΠΑ είναι μια ώριμη αγορά η οποία μπορεί να υποδεχθεί τέτοιες ηλεκτρικές προτάσεις, όμως υπάρχουν ιδιαιτερότητες που αφορούν όχι μόνο τη νομοθεσία, αλλά και απλά τεχνικά θέματα όπως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με τάση 110Volt και ο τύπος των πριζών που χρησιμοποιούνται εκεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...