Νέα Porsche Boxster το 2011

Πρώτες πληροφορίες για την επόμενη γενιά

  • -
  • -

Η νέα γενιά της πετυχημένης Porsche Boxster βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, θα μοιράζεται διάφορα στοιχεία και μέρη του πλαισίου με τη νέα γενιά της 911. Το νέο μοντέλο αναμένεται να διατηρήσει τη δυναμική εικόνα της σημερινής Boxster, υιοθετώντας όμως σχεδιαστικές λεπτομέρειες που θα την ξεχωρίζουν αισθητικά από την μεγαλύτερη αδελφή της, την 911. Επιπλέον, θεωρείται σίγουρα ότι θα εξοπλίζεται και αυτή με τον νέο 4κύλινδρο Boxer twin-turbo κινητήρα 2,5 λίτρων με απόδοση 360 ίππους, καθώς και τα υπάρχοντα 6κύλινδρα μηχανικά σύνολα 2,9 και 3,4 λίτρων βελτιώμενα ελαφρώς σε απόδοση.

Η νέα Boxster τρίτης γενιάς (981) δεν πρόκειται για  μια εξέλιξη του υπάρχοντος μοντέλου, αλλά για ένα εντελώς νέο μοντέλο. Με πιο σπορτιφ και δυναμικές γραμμές στην εμφάνιση, αναμένεται να είναι 37 mm μακρύτερη και κατά 10 mm πιο χαμηλή. Το μεταξόνιο θα είναι αυξημένο κατά 60 mm, ενώ στο εσωτερικό της θα προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια των επιβατών.

Η ποιότητα κύλισης, η πιο αποτελεσματική λειτουργία της ανάρτησης στις απότομες εναλλαγές πορείας και τα μειωμένα επίπεδα θορύβου  αποτελούν το κύριο μέλημα των Γερμανών στο δρόμο. Γι αυτό το λόγο η ανάρτηση με γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω έχει εξελιχθεί από το μηδέν. Το σύστημα πέδησης θα  περιλαμβάνει αεριζόμενους δίσκους 330 mm από τη νέα Carrera 2 και θα συνοδεύεται από ηλεκτρικό χειρόφρενο.  Παράλληλα παρά την ελαφριά αύξηση των συνολικών διαστάσεων το βάρος της θα είναι κατά 15 kg μειωμένο από το σημερινό μοντέλο.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...