Porsche - Λεπτομέρειες για τη νέα 911

Καλύτερες επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση

  • -
  • -

Εδώ και καιρό έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν οι πρώτες λεπτομέρειες για την νέα 911, η οποία πιστή στην παράδοση θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της, στο φανατικό κοινό της Porsche. Παρόλο που η βασική διάταξη των μηχανικών μερών και η κλασσική σιλουέτα δύσκολα θα διαφοροποιηθούν, νέες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στην προγραμματισμένη παρουσίαση της στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2011, οι διαφοροποιήσεις του νέου μοντέλου θα είναι περισσότερες από τις αναμενόμενες.

Αρχίζοντας από τις εξωτερικές διαστάσεις, αυτές θα είναι αισθητά αυξημένες, με την νέα 911 να είναι  επιμηκυμένη σε μήκος κατά 56 mm, φτάνοντας τα 4.490 mm. Το μεταξόνιο θα είναι και αυτό αυξημένο κατά 10 mm, δίνοντας μαζί με το 11 mm κοντύτερο αμάξωμα, ένα πιο μυώδη χαρακτήρα στην εμφάνιση του νέου μοντέλου.

Παρά τις αυξημένες διαστάσεις, το βάρος της νέας 911 αναμένεται να είναι κατά 20 kg μικρότερο από την τωρινή έκδοση. Νέος θα είναι και ο πίσω άξονας, ενώ η τροχοί θα ξεκινούν από τις 19 ίντσες για την Carrera, με την πιο πληθωρική σε επιδόσεις έκδοση Carrera S να φορά ζάντες 20 ιντσών. Παράλληλα η μικρή έκδοση του 6κύλινδρου boxer κινητήρα, αναμένεται να μειωθεί σε κυβισμό και από τα 3.6 να φτάσει στα 3.4 λίτρα. Η απόδοση θα φτάνει τους 350 ίππους, με τα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 4.8’’ και η τελική να αγγίζει τα 289 km/h. Όλα τα παραπάνω θα συνοδεύονται από μια μέση εργοστασιακή κατανάλωση των 8.5 lt/100km (13% βελτιωμένη κατανάλωση). Νέος αέρας και για την ισχυρή εκδοχή του boxer των 3.8 λίτρων της Carrera S. Με αλλαγές θα αποδίδει 400 ίππους, ρίχνοντας το χρόνο για το τυπικό 0-100 km/h στα 4.5’’ και ανεβάζοντας την τελική ταχύτητα στα 302 km/h. Η μέση τιμή της κατανάλωσης θα είναι 9.1 lt/100km (14% βελτιωμένη) σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της γερμανικής φίρμας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...