Opel Ampera

Παγκόσμια Πρεμιέρα στη Γενεύη για την έκδοση παραγωγής του μοντέλου

  • -
  • -

Η τελική μορφή του Opel Ampera που έχει ήδη μπει σε γραμμή παραγωγής έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3 – 13 Μαρτίου 2011). Το πεντάθυρο, τετραθέσιο green μοντέλο της Opel πρόκειται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2011, προτάσσοντας ως κύριο πλεονέκτημα απέναντι στα αμοιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα το ότι καταργεί το άγχος της αυτονομίας. Σχεδιαστικά, το Ampera βρίσκεται πολύ κοντά στα αρχικά πρωτότυπα, υιοθετώντας το DNA της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Opel: προεξέχουσα μάσκα, μεγάλο έμβλημα Opel και προβολείς που θυμίζουν μπούμερανγκ. Κάθε στοιχείο του αμαξώματος, σύμφωνα με την εταιρεία, σχεδιάστηκε και μελετήθηκε για την απόδοσή του, ώστε το Ampera να γίνει ένα από τα πιο αεροδυναμικά και ενεργειακά αποδοτικά οχήματα της αγοράς. Το εσωτερικό διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό με στοιχεία όπως ηχεία Bose και οθόνες αφής.

Μέχρι σήμερα (Φεβρουάριος 2011) οι προ-παραγγελίες για το Ampera έχουν φτάσει περίπου τις 1.000 σε όλη την Ευρώπη, με τους μισούς από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να είναι εταιρικοί πελάτες. Άλλωστε, υπάρχει και η ομάδα ePioneers σε όλη την Ευρώπη, από την οποία περίπου 400 άτομα έχουν προσχωρήσει στην κοινότητα του www.opel-ampera.com ως υποψήφιοι πελάτες. Αυτοί λαμβάνουν αποκλειστικές πληροφορίες και υπηρεσίες, θα οδηγήσουν πρώτοι το Ampera και απολαμβάνουν πολλά ακόμα πλεονεκτήματα.

Η τιμή του στην Ευρώπη κυμαίνεται στα 42.900 ευρώ (λιανική τιμή πώλησης με ΦΠΑ 19%), αν και επειδή τα επίπεδα εξοπλισμού και η φορολογία ποικίλουν ανάλογα με την αγορά, οι τιμές σε κάθε χώρα μπορεί να διαφέρουν. Πάντως, στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η μπαταρία, κάτι που δεν ισχύει σε ανταγωνιστικά ηλεκτρικά όπως π.χ. στο Renault Fluence.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...