Range Rover Evoque

Το νέο μοντέλο της Land Rover στο Παρίσι

  • -
  • -

Η Land Rover προσθέτει στις νέες παρουσίες της έκθεσης του Παρισιού το Range Rover Evoque. Το Evoque σηματοδοτεί μια νέα κατηγορία στην αγορά, ενώ βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο LRX, το οποίο είχαμε δει ήδη από το 2008.

Ένας κινητήρας 2.0 λίτρων (Si4), με turbo, άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό των εκκεντροφόρων εισαγωγής και εξαγωγής, θα εξοπλίζει με τους 240 ίππους του, το νέο αυτό μοντέλο. Η μέση κατανάλωση του Evoque, θα είναι μόλις 4.9 lt/100km και οι εκπομπές CO2 130 gr/km, σύμφωνα με τα στοιχεία της Land Rover.

Αν και διαφέρει εμφανισιακά, σε σχέση με τα υπόλοιπα Range Rover, διαθέτει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά. Η λειτουργία μεταβολής των οδικών χαρακτηριστικών, μέσω του συστήματος Adaptive Dynamics και της ρυθμιζόμενης ανάρτησης Magnetic Ride, θα ενισχύουν την παρουσία του στο δρόμο. Βέβαια σημαντική σε κάθε περίπτωση είναι η συμβολή της τετρακίνησης με το Terrain Response που προσαρμόζει την λειτουργία του συμπλέκτη Haldex, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εδάφους. Παράλληλα, θα υπάρχουν και αμιγώς δικήνητες εκδόσεις.

Ακολουθώντας την λογική των υπολοίπων Range Rover, το Evoque,  αν και μικρότερο σε διαστάσεις, θα είναι το ίδιο καλά εξοπλισμένο. Ο ηλεκτρονικός κλιματισμός δύο ζωνών, το πανίσχυρο ηχοσύστημα που συνδυάζεται με το εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης και το σύστημα ελέγχου του οχήματος περιμετρικά με κάμερες, καθώς κα οι οθόνες (8.2 ιντσών) με τα ασύρματα ακουστικά στο πίσω κάθισμα, αποτελούν μερικά από τα στοιχεία άνεσης του Evoque. Τα προσαρμοζόμενη φώτα, η είσοδος χωρίς κλειδί και τα θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός-πίσω, το θερμαινόμενο τιμόνι και το θερμαινόμενο παρμπρίζ συμπληρώνούν την λίστα του εξαιρετικά πλούσιου εξοπλισμού.

Το νέο Range Rover θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις στο Halewood της Αγγλίας, θα είναι διαθέσιμο σε πάνω από 160 χώρες, από το φθινόπωρο του 2011.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...