Το νέο υβριδικό της Honda

Το νέο Insight αποκαλύπτεται στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ

  • -
  • -

Με δύο κινητήρες, έναν εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτρικό, το νέο Insight υπόσχεται αποδοτική λειτουργία και προστασία του περιβάλλοντος. Η Honda παρουσιάζει στο Ντιτρόιτ το υβριδικό της μοντέλο σε πρωτότυπη μορφή, ενώ λίγους μήνες αργότερα θα ακολουθήσει το αυτοκίνητο παραγωγής, με ορισμένες σχεδιαστικές διαφορές.

Το τρίτης γενιάς Insight θα εφοδιάζεται με δύο κινητήρες, έναν εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτρικό, που θα περιορίζει την κατανάλωση και τους ρύπους στον μεικτό κύκλο. Ο πρώτος είναι ο 1.5 βενζίνης που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και χρησιμοποιείται ως γεννήτρια για την παραγωγή έξτρα ενέργειας. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα, ώστε να επηρεάζεται ο χώρος αποσκευών.

Το νέο Insight θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2018, αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ, όπου και θα κατασκευάζεται. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει στάνταρ όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως ρυθμιζόμενο cruise control, ειδοποίηση σε ακούσια αλλαγή λωρίδας και ανάγνωση των σημάτων οδικής κυκλοφορίας.

Το πρώτο Insight είχε κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το 1999, ως διθέσιο και με το υβριδικό σύστημα ΙΜΑ (Integrated Motor Assist). Δέκα χρόνια αργότερα ακολούθησε η δεύτερη γενιά, με 5θυρο αμάξωμα και 5θέσιο εσωτερικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...