To νέο μικρό SUV της Volvo (vid)

Το XC40 συμπληρώνει τη γκάμα δίπλα στα XC60 και XC90

  • -
  • -

Στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο, έγινε η αποκάλυψη του XC40, του νέου SUV της Volvo. Με μήκος στα 4,42 μέτρα, πλάτος στο 1,85 και ύψος στο 1,66 μ. τοποθετείται στην καρδιά της κατηγορίας των premium μικρομεσαίων οχημάτων ελεύθερου χρόνου. Το μεταξόνιο των 2,7 μέτρων και ο χώρος αποσκευών με όγκο 432 lt. καλύπτουν τις ανάγκες μίας οικογένειας.

Η παραγωγή του θα αρχίσει τον Νοέμβριο στη Γάνδη του Βελγίου, με τα πρώτα αυτοκίνητα να αναμένονται στη χώρα μας την άνοιξη του 2018. Οι τιμές του για την ελληνική αγορά δεν είναι ακόμη γνωστές, στη Γερμανία όμως θα αρχίζουν από τις 44.450 ευρώ.

Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMA της Volvo και η γκάμα των κινητήρων του θα περιλαμβάνει αρχικά τους 2λιτρους Drive-E βενζίνης και diesel, με 254 και 190 ίππους αντίστοιχα, οι οποίοι συνδυάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Αργότερα θα προστεθεί ο νέος 3κύλινδρος 1.5, με αναμενόμενη ισχύ κοντά στα 180 PS. Στα σχέδια της Volvo περιλαμβάνονται μελλοντικά υβριδική και ηλεκτρική έκδοση.

Η όψη του XC40 «φωνάζει» τη συγγένειά του με τα XC60 και XC90. Η εμπρός μάσκα αλλά και τα φωτιστικά σώματα στα δύο άκρα του αμαξώματος αποτελούν τη σχεδιαστική σφραγίδα κάθε νέου Volvo. Η σουηδική μάρκα λανσάρει με το νέο της μοντέλο και την υπηρεσία «Care by Volvo». Μέσω μηνιαίας συνδρομής, οι ιδιοκτήτες του XC40 θα απολαμβάνουν πρόσβαση και εκπτώσεις σε διάφορες υπηρεσίες, από καύσιμα, σέρβις και παραδόσεις αγαθών στο αυτοκίνητο.

Στην τεχνολογική του φαρέτρα περιλαμβάνονται όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας της Volvo, όπως ημι-αυτόνομη οδήγηση, αυτόνομη πέδηση, κάμερα 360 μοιρών κ.α.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...