Επιστροφή στη δεκαετία του ’40 από την Infiniti

Η θυγατρική της Nissan παρουσίασε ένα ρετρό μονοθέσιο με ηλεκτρικό μοτέρ

  • -
  • -

Σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν την έκθεση Pebble Beach Concours d’Elegance – στη δυτική ακτή των ΗΠΑ – για την πρεμιέρα φουτουριστικών πρωτότυπων, η Infiniti επέλεξε να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο. Η premium θυγατρική της Nissan παρουσίασε το Prototype 9, ένα ανοικτό μονοθέσιο που παραπέμπει στη δεκαετία του 1940.

Οι σχεδιαστές της μάρκας, υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου αντιπροέδρου, Alfonso Albaisa, απάντησαν στο εξής ερώτημα: Πώς θα ήταν αν η Infiniti είχε δημιουργήσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο; «Τα πρώτα σχέδια που κάναμε ήταν τόσο εντυπωσιακά, ώστε όλοι συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να προχωρήσουμε», σχολίασε ο Albaisa.

Για την κατασκευή του Prototype 9 ακολουθήθηκαν οι τεχνικές εκείνης της εποχής, όμως για τον κινητήρα του επελέγη η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, η Infiniti χρησιμοποιεί ηλεκτρικό μοτέρ 148 ίππων και 320 Nm ροπής που περνούν στους πίσω τροχούς, μέσω κιβωτίου μίας σχέσης. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν χωρητικότητα 30 kWh και χαρίζουν αυτονομία 20 λεπτών σε χρήση στο όριο, εντός πίστας.

Το μήκους 4,33 μέτρων και βάρους 890 kg, Prototype 9, χρειάζεται 5,5 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 170 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...