KIA Stonic: Το νέο crossover

Παρουσιάστηκε ο “αδερφός” του Hyundai Kona

  • -
  • -

Λίγο μετά την παρουσίαση του νέου Hyundai Kona, η Kia αποκάλυψε διαδικτυακά το νέο crossover της φίρμας με την ονομασία Stonic. Παρόλο που ήθελαν να διαφοροποιηθούν οι δύο εταιρείες, τουλάχιστον αισθητικά, τα δύο αυτοκίνητα φέρουν αρκετά κοινά στοιχεία.

Το νέο Kia Stonic έχει μια δυναμική σιλουέτα και προσφέρει αρκετές προτάσεις εξατομίκευσης (20 για την ακρίβεια), που περιλαμβάνει διαφορετική απόχρωση οροφής, καθώς και καπάκια εξωτερικών καθρεφτών. Στο εσωτερικό συναντάμε τις χρωματικές λεπτομέρειες, που έχουν προστεθεί γύρω από τους κεντρικούς αεραγωγούς και ανάμεσα από τα δύο εμπρός καθίσματα. Οι διαστάσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά αναμένονται να είναι σχεδόν ίδιες με το Hyundai Kona (4,17 m μήκος, 1,8 m πλάτος και 1,55 m ύψος).

Μηχανολογικά δεν πρόκειται να υπάρξει καμία έκπληξη με το νέο SUV να διαθέτει προαιρετικά το σύστημα τετρακίνησης. Βασικός κινητήρα θα αποτελεί ο 3κύλινδρος 1.000άρης T-GDI κινητήρας των 120 ίππων, ενώ θα προσφέρεται και με ατμοσφαιρικό 1.25 και 1.4. Τέλος, στην γκάμα των μοτέρ θα υπάρχει και ο 1.6 diesel, ο οποίος μάλιστα θα έχει και τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων CO2.

Το νέο SUV εξοπλίζεται με μια πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το αυτόνομο φρενάρισμα σε περίπτωση σύγκρουσης με αναγνώριση πεζών, σύστημα εντοπισμού οχήματος στη νεκρή γωνία, ενημέρωση στην περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας κ.ά.

Το νέο Kia Stonic θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, ενώ στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να περάσει στο τελευταίο 3μηνο του 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...