Το Golf GTI αποκτά ισχύ 410 ίππων και ηλεκτρικό μοτέρ!

Μαθητευόμενοι μηχανικοί της Volkswagen παρουσιάζουν το GTI του μέλλοντος

  • -
  • -

Κάθε χρόνο στη λίμνη Worthersee της Αυστρίας συγκεντρώνονται χιλιάδες φίλοι του tuning, για να απολαύσουν ορισμένα από τα εντυπωσιακότερα βελτιωμένα αυτοκίνητα. Η Volkswagen είναι και φέτος πιστή στο ραντεβού της, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητευόμενους μηχανικούς και σχεδιαστές της να λάμψουν μέσω των δημιουργιών τους.

Για φέτος, μία ομάδα 13 νεαρών (8 αγόρια και 5 κορίτσια) κατασκεύασε το Golf GTI First Decade, με το όνομά του να σηματοδοτεί τη δέκατη παρουσία τους στην έκθεση. Εργάστηκαν επί 9 μήνες, τόσο στα μηχανικά μέρη όσο και στην εμφάνιση (εξωτερική και εσωτερική) του καυτού Golf.

Το Golf GTI First Decade συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 410 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς και ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ 16 ίππων για τον πίσω άξονα. Το πρωτότυπο Golf GTI μπορεί να κινηθεί είτε ως προσθιοκίνητο, είτε ως πισωκίνητο (χωρίς να εκπέμπει ρύπους), είτε ως τετρακίνητο (με την παράλληλη λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτρικού μοτέρ).

To τριθέσιο Golf έχει διχρωμία σκούρου μπλε και γαλάζιου, αποχρώσεις που οι μαθητευόμενοι της Volkswagen εμπνεύστηκαν από τη θάλασσα. Η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνεται από τους μεγάλους τροχούς των 20 ιντσών, τον προφυλακτήρα με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και την πίσω αεροτομή που προέρχεται από την έκδοση Clubsport. Στο εσωτερικό υπάρχουν θέσεις μόνο για οδηγό-συνοδηγό, καθώς πίσω έχει τοποθετηθεί υψηλής απόδοσης ηχοσύστημα ισχύος 1.690 Watt, με 11 ηχεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...