Αυτό είναι το νέο SEAT Ateca FR

Με αρκετές αισθητικές αναβαθμίσεις και με νέο 2λιτρο κινητήρα 190 ίππων

  • -
  • -
Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα του Ateca είναι η έκδοση FR. Η SEAT λάνσαρε πριν από ένα περίπου χρόνο το πρώτο SUV στην ιστορία της φίρμας και ξεκίνησε ήδη να το «χτίζει» με ενδιαφέρουσες εκδόσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα, η SEAT πούλησε συνολικά 40.000 Ateca παγκοσμίως.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΤΕ: Αναλυτικά τις τιμές του νέου Ateca

Το SEAT Ateca FR θα βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Βαρκελώνης, επισφραγίζοντας το γεγονός της επιθετικής τακτικής που υιοθετεί η ισπανική εταιρεία. Βασίζεται στην έκδοση XCellence με κάποιες επιπλέον προσθήκες με σκοπό να δικαιολογήσει τη «δυναμική» του ονομασία. Το λογότυπο FR είναι σε εμφανές σημείο τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, ενώ διαθέτει μαύρες ράγιες οροφής και πλαίσια των παραθύρων έχουν το ίδιο χρωματισμό. Στη μάσκα ξεχωρίζει η μαύρη γρίλια και φέρει νέο εμπρός προφυλακτήρα με αλλαγές να επικεντρώνονται στο κάτω σημείο. Επίσης, τα φώτα ομίχλης τύπου LED έχουν μια πιο FRίστικη εμφάνιση. Το δυνατό SUV πατάει επάνω σε 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου και σε ελαστικά διαστάσεων 245/40. Στο πλάι ξεχωρίζουν τα αλουμινένια μαρσπιέ, ενώ στην ίδια απόχρωση είναι και ο διαχύτης του νέου πίσω προφυλακτήρα. Ακόμα, στο χρώμα του αμαξώματος είναι και η διακριτική αεροτομή, που βρίσκεται στην οροφή της 5ης πόρτας. Από το τιμόνι στο εσωτερικό αντιλαμβάνεται κανείς ότι οδηγεί την έκδοση FR, μιας και το λογότυπο βρίσκεται στο κάτω μέρος της στεφάνης, η οποία είναι επενδυμένη με δέρμα και ραμμένη με κόκκινες ραφές. Επίσης, έχει αρκετές αισθητικές πινελιές σε αλουμινένιο χρωματισμό.

Μηχανολογικά, το νέο Ateca FR εφοδιάζεται με τους TSI και TDI κινητήρες απόδοσης 150 έως και 190 ίππους. Μπορούν να συνδυαστούν με χειροκίνητο ή αυτόματο DSG κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα τετρακίνησης είναι προαιρετικό. 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...