Το sport Hyundai στα χιόνια λίγο πριν αποκαλυφθεί (vid)

Το i30 N στα χέρια του Βέλγου οδηγού του WRC, Thierry Neuville

  • -
  • -

Προς το τέλος του 2017 θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά η τρίτη και πιο «ανήσυχη» έκδοση του i30. Μετά λοιπόν το hatch και το station wagon, η Hyundai θα αποκαλύψει το καυτό i30 N, του οποίου η παγκόσμια πρεμιέρα προγραμματίζεται για το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη.

Για να μας κρατήσει σε... εγρήγορση, η κορεάτικη μάρκα ανήρτησε ένα δίλεπτο video που συνοψίζει τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης του i30 N στη βόρεια Σουηδία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Στο τιμόνι είναι ο Thierry Neuville, εργοστασιακός οδηγός της Hyundai στο WRC. «Οι μηχανικοί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με το κιβώτιο και το διαφορικό. Το αυτοκίνητο έχει καλή πρόσφυση και ευστάθεια σε γλιστερές επιφάνειες, ενώ είναι και πολύ εύκολο στο χειρισμό. Ο μέσος οδηγός θα έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται μέσα σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο», ήταν το συμπέρασμα του 29χρονου Βέλγου.

Η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει ποιος κινητήρας κρύβεται κάτω από το καπό του sport αυτοκινήτου, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 1.6 turbo, με ισχύ πολύ πάνω από τους 200 ίππους. Με αυτόν, το i30 N θα τεθεί αντιμέτωπο με καυτά μικρομεσαία, όπως το Golf GTI και το Focus ST.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...