Αυτό είναι το Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo Concept

Με τη βοήθεια της Pininfarina

  • -
  • -

Μπορεί το όνομα να μην σας λέει κάτι, ωστόσο ο Fittipaldi ήταν δύο φορές πρωταθλητής στη Formula 1 και μια φορά στο Indy. Ο ίδιος και με τη βοήθεια ενός ισχυρού ονόματος στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσίασαν στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το EF7 Vision Gran Turismo Concept.

Ο Emerson Fittipaldi είχε γνωρίσει από κοντά τη δουλειά των μηχανικών της Lotus και της McLaren, αντλώντας αρκετά από τις δικές τους γνώσεις. Ο ίδιος συνεργάστηκε με τους μηχανικούς της HWA και τον Pininfarina και παρουσίασε στο Σαλόνι της Γενεύης ένα supercar, που εντυπωσιάζει τόσο αισθητικά, όσο και μηχανολογικά. Κάτω από το καπό του υπάρχει ένας V8 κινητήρας 4.8 που αποδίδει 610 ίππους και 420 Nm ροπής. Όλη η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Οι διαστάσεις του είναι όσο ακριβώς της Ferrari 488, αλλά ζυγίζει μόνο 1.000 κιλά (+-50). Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στο στήσιμο του αυτοκινήτου, καθώς και στην αεροδυναμική του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόσταση από το έδαφος δεν είναι πάνω από 6 εκατοστά.

Το νέο μοντέλο της Fittipaldi Motors θα είναι διαθέσιμο στο επερχόμενο Gran Turismo Sport, το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά στην κονσόλα του Playstation 4. Βέβαια, δεν θα μείνουν εκεί, αφού το εντυπωσιακό μοντέλο θα προσφερθεί σε ενδιαφερόμενους που έχουν σκοπό να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...