Opel Crossland X: Νεανικό, άνετο και ικανό (vid)

Το νέο crossover αντικαθιστά το Meriva στη γκάμα της γερμανικής μάρκας

  • -
  • -

Το λανσάρισμα του Crossland X τονίζει ακόμη πιο εμφατικά τη στροφή της Opel προς τα οχήματα ελεύθερου χρόνου. Είναι το δεύτερο μοντέλο με το γράμμα «Χ» στο όνομά του, μετά το Mokka X, ενώ θα ακολουθήσει αργότερα μέσα στο 2017 το μεγαλύτερο Grandland X.

Με μήκος 4,21 m. και πλάτος 1,76 m., το Crossland X είναι ελαφρώς μικρότερο σε διαστάσεις από το Mokka X, με το οποίο έχει ξεκάθαρη σχεδιαστική συγγένεια (μάσκα, φώτα κλπ). Όμως την πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη τα δανείζεται από την PSA (Peugeot-Citroen), στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της General Motors με το γαλλικό όμιλο. Θα υπάρχουν εκδόσεις με καύσιμο βενζίνη, πετρέλαιο και υγραέριο (LPG). Η γκάμα αναμένεται να περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό 1.2 με 82 ίππους, τον 1.2 turbo με 110 και 130 PS, τους 1.6 diesel απόδοσης 100 και 120 PS.

Σε αντίθεση με το Mokka X, στο οποίο υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις, το Crossland X θα διατίθεται αποκλειστικά ως προσθιοκίνητο, καθώς προορίζεται περισσότερο για αστική χρήση, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα για αποδράσεις. Στα ατού του συγκαταλέγονται οι χώροι για 5 επιβάτες και τις αποσκευές τους. Το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 410 lt, όμως ο πίσω συρόμενος πάγκος (κατά 15 cm), αυξάνει τη χωρητικότητά του στα 520 lt.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας (βασικός και προαιρετικός) περιλαμβάνει ρυθμιζόμενα φώτα AFL, head-up display, πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας με σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης,  Forward Collision Alert με ανίχνευση πεζών και αυτόνομη πέδηση, Lane Keep Assist, αναγνώριση ορίων ταχύτητας, Side Blind Spot Alert κ.α. Στον τομέα της συνδεσιμότητας το Crossland X εφοδιάζεται με το OnStar και το σύστημα πολυμέσων IntelliLink (με οθόνη αφής έως 8 ίντσες), συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Το Crossland X θα κάνει πρεμιέρα σε εκδήλωση στο Βερολίνο την 1η Φεβρουαρίου, ενώ το GOCAR θα το δει από κοντά έναν μήνα αργότερα στη Σόφια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...