Η πιο δυνατή Bentley με 710 ίππους! (vid)

Η Continental Supersports χρειάζεται 3,5 sec για το 0-100, όσο δηλαδή και η τετραθέσια Ferrari GTC4Lusso T

  • -
  • -

Η μάχη στα Grand Tourer αποκτά νέα διάσταση μετά την παρουσίαση της νέας Continental Supersports. Η Bentley δημιούργησε το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της, με τον 6λιτρο W12 να αποδίδει 710 ίππους και 1.017 Nm ροπής! Η αύξηση των 80 PS και των 217 Nm σε σχέση με την προηγούμενη Supersports έρχεται χάρη στα δύο μεγαλύτερα turbo και το επανασχεδιασμένο σύστημα ψύξης.

Το πολυτελές τετραθέσιο μοντέλο μήκους 4,8 m. είναι διαθέσιμο σε coupe και convertible αμάξωμα. Στην πρώτη περίπτωση τα 100 km/h έρχονται από στάση σε μόλις 3,5 sec, χρόνος που συναντάμε συνήθως σε πολύ πιο ελαφριά και αεροδυναμικά supercars, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 336 km/h. Η εφοδιασμένη με υφασμάτινη οροφή Continental Supersports Convertible χρειάζεται 3,9 sec για να φθάσει τα 100 km/h (τελική 330 km/h).

Στιλιστικές επεμβάσεις στο αμάξωμα και την καμπίνα των επιβατών διαχωρίζουν την Supersports από τις απλές (αν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι) εκδόσεις της Continental. Παράλληλα εφοδιάζεται με μεγαλύτερα ανθρακονημάτινα-κεραμικά δισκόφρενα (420 mm μπροστά, 356 mm πίσω), σύστημα torque vectoring, εξάτμιση τιτανίου, τροχούς 21 ιντσών, πιο χαμηλή και σφιχτή ανάρτηση κ.α. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τετρακίνηση της Supersports στέλνει το 60% της διαθέσιμης ροπής στον πίσω άξονα, όμως η αναλογία μεταβάλλεται καθώς αλλάζουν τα επίπεδα πρόσφυσης.

Αν ψάχνετε άλλοθι για να μην αγοράσετε την Continental Supersports, είναι καλό να γνωρίζετε ότι η μέση κατανάλωση είναι 15,7 lt/100 km και οι ρύποι 358 g/km (15,9 και 362 αντίστοιχα, για την βαρύτερη Convertible).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...