Η πιο ισχυρή 5άρα πριν την Μ5

Ταυτόχρονα με το λανσάρισμα της νέας γενιάς της Σειράς 5, η BMW λανσάρει την sport έκδοση M550i, με 462 ίππους

  • -
  • -

Μέχρι να δούμε τη νέα Μ5, η M550i xDrive είναι ό,τι πιο ισχυρό και ταχύτερο υπάρχει στην οικογένεια της 5 Series. Η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ και δύο μήνες αργότερα το αυτοκίνητο επιδόσεων της BMW θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη. Το πολυτελές sedan των 4,93 m. κάνει χρήση του V8 TwinPower Turbo, χωρητικότητας 4,4 lt. Η ισχύς του φθάνει τα 462 PS στις 5.500 rpm, ενώ η μέγιστη ροπή των 650 Nm εμφανίζεται στις 1.800 rpm.

Πόσο χρόνο χρειάζεται η – τετρακίνητη όπως μαρτυρά και το πλήρες όνομά της – M550i  xDrive για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h; Μόλις 4 sec, κάτι που μας… ανοίγει την όρεξη ενόψει της άφιξης της M5 (φημολογείται ότι θα έχει περισσότερους από 600 ίππους). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται, ως είθισται, ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Και αν υπάρχουν υποψήφιοι αγοραστές της που ενδιαφέρονται για κατανάλωση και ρύπους, οι εργοστασιακές τιμές είναι αντίστοιχα 8,9 lt/100 km και 204 g/km.

Ο V8 κινητήρας με το διπλό turbo συνεργάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic Sport, το οποίο έχει ρυθμιστεί από την BMW M Performance Automobile και διαθέτει paddles πίσω από το τιμόνι για πιο γρήγορη αλλαγή σχέσεων. Η τετρακίνηση xDrive στέλνει το μεγαλύτερο μέρος της ροπής στους πίσω τροχούς, ενώ η ρυθμιζόμενη ανάρτηση  M Sport χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 10 mm, σε σχέση με τις απλές εκδόσεις. Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται τροχοί 19 ιντσών, ενώ προαιρετικά μπορούν να επιλεγούν μεγαλύτεροι (20΄΄).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...