Το νέο Insignia αλλάζει τα δεδομένα (video)

Το μεσαίο οικογενειακό μοντέλο παίρνει από το Astra τα σκήπτρα του ποιοτικότερου Opel που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα

  • -
  • -

Η αναμονή έλαβε τέλος. Η Opel αποκάλυψε το Insignia Grand Sport, το αυτοκίνητο στην κορυφή της γκάμας της. Με δυναμική σχεδίαση, ελαφρύ (έως 175 kg ελαφρύτερο από το απερχόμενο), πλούσια εξοπλισμένο και με σύγχρονους κινητήρες, το 5θυρο sedan των 4,9 m. είναι ιδανικά «προικισμένο» για την… περατζάδα στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών. Η πρεμιέρα του έγινε επίσημα στη Γενεύη, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται στα τέλη της άνοιξης.

Οι σχεδιαστές της Opel μας είχαν δείξει τις προθέσεις τους με το πρωτότυπο Monza. Το Insignia Grand Sport αντλεί αρκετά στοιχεία, όπως την κάθετη μάσκα. Ο δυναμικός του χαρακτήρας τονίζεται από τη λεπτή σιλουέτα (είναι κατά 29 mm πιο χαμηλό), την κλίση της οροφής προς τα πίσω και τους μεγάλους τροχούς. Ο μικρός συντελεστής οπισθέλκουσας Cd (0.26) έχει πολλαπλά οφέλη, σε επιδόσεις, κατανάλωση και επίπεδα θορύβων.

Η sport αίσθηση συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με τον οδηγό να κάθεται πιο χαμηλά σε σχέση με το απερχόμενο Insignia. Στη διάθεσή του έχει τιμόνι με επίπεδο το κάτω μέρος της στεφάνης, ψηφιακές οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, εργονομικό κάθισμα (και για το συνοδηγό). Ικανοποιημένοι θα μείνουν όμως και οι πίσω επιβάτες, με αυξημένους χώρους στη διάθεσή τους, χάρη στο μεγαλύτερο κατά 92 mm μεταξόνιο.

Το Insignia Grand Sport έχει κατασκευαστεί πάνω σε νέα αρχιτεκτονική, ενώ το πλαίσιο FlexRide επιτρέπει τη ρύθμιση της ανάρτησης, του τιμονιού, της απόκρισης του κινητήρα και της αλλαγής σχέσεων στα (αυτόματα) κιβώτια. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα Standard, Sport και Tour, ανάλογα με τη διάθεσή του ή τις συνθήκες του δρόμου. H Opel δεν ανακοίνωσε τους κινητήρες, γνωρίζουμε όμως ότι η γκάμα θα περιλαμβάνει τους 2λιτρους βενζίνης με 250 ίππους και diesel με 170 ίππους. Θα υπάρχουν βέβαια και σύνολα με μικρότερο κυβισμό, όπως λογικά ο 1.6 diesel με 136 PS. Την εμφάνισή του θα κάνει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Θα είναι διαθέσιμο αρχικά με την τετρακίνητη έκδοση του μεγάλου Opel, η οποία φέρει και σύστημα torque vectoring για πιο δυναμική οδήγηση σε δρόμο με στροφές, περιορίζοντας το φαινόμενο της υποστροφής.

Η λίστα με τα στοιχεία του εξοπλισμού είναι μακρά, καθώς περιλαμβάνει τη δεύτερη γενιά των έξυπνων φώτων IntelliLux LED (με δέσμη έως τα 400 m), Lane Keep Assist με διόρθωση της γωνίας του τιμονιού, head-up display, εικόνα περιμετρικά του αυτοκινήτου, εργονομικά και θερμαινόμενα καθίσματα, σύστημα πολυμέσων με συνδεσιμότητα Opel OnStar κ.α. Το Insignia Grand Sport είναι ασφαλές όχι μόνο για τους επιβάτες του αλλά και για τους πεζούς. Σε περίπτωση επαφής, το αλουμινένιο καπό ανασηκώνεται σε ελάχιστο χρόνο, για να περιορίσει τις πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...