Επίσημη αποκάλυψη του νέου Ford Fiesta (video)

Με ανανεωμένη σχεδίαση, νέες εκδόσεις και πιο καλή ποιότητα το Fiesta κοιτάζει πιο ψηλά στην κατηγορία των supermini

  • -
  • -

Σε μια φαντασμαγορική παρουσίαση μπροστά σε εκατοντάδες δημοσιογράφους και ανθρώπους της Ford έγινε μεταξύ άλλων η παρουσίαση του νέου Fiesta. Και λέμε μεταξύ άλλων, γιατί στο Ford Go Further παρουσιάστηκαν πολλά νέα πράγματα από την εταιρεία που αφορούν την εξέλιξή της.

Όσον αφορά το Fiesta η Ford έκανε σαφές το γεγονός ότι με τη νέα γενιά στοχεύει πιο ψηλά και σε μεγαλύτερο κοινό. Η γκάμα του επεκτάθηκε αποκτώντας πλέον τέσσερις ξεχωριστές εκδόσεις, ST-Line, Titanium, Vignale,και Active, με τις δύο τελευταίες να είναι εντελώς νέες και αυτές που θα προσελκύσουν διαφορετικό κοινό.

Σχεδιαστικά η Ford επέλεξε το δρόμο της εξέλιξης, με τις αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά να είναι ήπιες, διατηρώντας έτσι την ταυτότητα του μοντέλου. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα έγινε πιο λεπτά και κομψά, η εισαγωγή αέρα απέκτησε πιο έντονο σχήμα και πλαισιώνεται από μια ακόμα παράλληλα πιο κάτω και δύο στις άκρες του προφυλακτήρα που ενσωματώνουν και προβολείς ομίχλης. Η μεγαλύτερη διαφορά εστιάζεται στο πίσω μέρος με τα φωτιστικά σώματα να είναι οριζόντια πλέον.



Όσον αφορά τις διαστάσεις το νέο Fiesta έχει ύψος 1.483 mm, μεταξόνιο 2.493 mm, ενώ είναι μεγαλύτερο σε μήκος κατά 71 mm (4.040 mm) και κατά 12 mm σε πλάτος (1.730 mm). Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες που τώρα φτάνουν και τις 18 ίντσες σε διάμετρο. Κάθε μία από τις τέσσερις εκδόσεις του Fiesta υιοθετεί τη δική του ταυτότητα η οποία αποτυπώνεται και στη σχεδίασή του. Πολυτελέστερη προσέγγιση με προσοχή στη λεπτομέρεια για το Vignale, περισσότερο χρώμιο στην έκδοση Titanium, πιο σπορ στο ST-Line και αυξημένο ύψος με προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος για το νεότερο μέλος Active.

Ενδεικτικό πάντως της προσοχής στην ποιότητα που έδωσε η Ford στο νέο Fiesta είναι πέρα των αναβαθμισμένων υλικών, είναι η βελτίωση στη συναρμογή τους. Στο εσωτερικό το ταμπλό αποτελείται από ένα κομμάτι και ενώνεται αρμονικά με το κάτω μέρος προσφέροντας αρμονία και σημαντικά καλύτερη εικόνα στο εσωτερικό.



Στον τομέα της τεχνολογίας το νέο Ford Fiesta εξοπλίζεται με τα νεότερα καλούδια της εταιρείας που αναβαθμίζουν την άνεση την πρακτικότητα και την ασφάλεια. Δύο κάμερες, τρία ραντάρ και 12 αισθητήρες υπέρηχων υποστηρίζουν τον οδηγό διαβάζοντας το δρόμο σε απόσταση μέχρι και 130 m. Επιπλέον, διαθέτει την αναβαθμισμένη εκδοχή του Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, σύστημα το οποία αναγνωρίζει άτομα στο δρόμο ή κοντά σε αυτόν ακόμα και στο σκοτάδι, μειώνοντας και τη σφοδρότητα των συγκρούσεων.

Στα συστήματα είναι επίσης διαθέσιμα το Traffic Sign Recognition το οποίο αναγνωρίζει τα σήματα κυκλοφορίας και το Auto High Beam για βελτίωση της ορατότητας το βράδυ χωρίς να παράλληλα να τυφλώνει τον οδηγό που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το Cross Traffic Alert που προσφέρεται για πρώτη φορά με αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, προειδοποιεί τον οδηγό που βγαίνει με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανά διερχόμενα αυτοκίνητα.



Σε επίπεδο τεχνολογίας άνεση το νέο SYNC 3 προσφέρει τη δυνατότητα στον οδηγό να ελέγχει τα πάντα με φωνητικές εντολές. Μια μεγάλη οθόνη αφής οκτώ ιντσών τοποθετημένη στην κορυφή του ταμπλό κάνει τη διαφορά στο νέο Fiesta. Το ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της B&O φροντίζει για την αναβάθμιση της ακουστικής στο αυτοκίνητο, χάρη στα 10 ηχεία με ένα subwoofer που βρίσκεται τοποθετημένο στον χώρο αποσκευών.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Ford Fiesta απαρτίζεται από ένα μοτέρ 1.1 με 70 και 85 ίππους ανάλογα με την έκδοση, που συνδυάζεται με ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο πολυβραβευμένος 3κύλινδρος 1.000άρης EcoBoost με απόδοση 100, 120 και 140 ίππων και συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Στους diesel διαθέσιμος είναι ο νέος 1.5 TDCi με απόδοση 85 και 120 ίππων, με εκπομπές CO2 82 και 89 gr/km αντίστοιχα.

 


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...