Έρχεται η πιο άγρια Mercedes-AMG GT R (video)

Παγκόσμια πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου για το θηρίο της Mercedes-AMG με τα διακριτικά GT R

  • -
  • -

Λίγο πριν το Goodwood Festival of Speed, η Mercedes-AMG μας δίνει τα πρώτα στοιχεία της κορυφαίες και πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης της GT. Αυτή θα είναι μια ακόμα πιο σπορ εκδοχή του μοντέλου εστιασμένη για χρήση σε πίστα. Με το όνομα του μοντέλου να είναι GT το επίθεμα που ακολουθεί και ταιριάζει στις πιο σκληροπυρηνικές εκδοχές ενός μοντέλου είναι το R, από το Racing.

Ωστόσο, εδώ δημιουργείται μια σύγχυση, αφού η Nissan διαθέτει ήδη στη γκάμα της το γνωστό μας GT-R, με τη μόνη διαφορά στην παύλα. Στην ουσία τώρα, η νέα άγρια έκδοση GT R της Mercedes-AMG αναμένεται να τοποθετηθεί πάνω από τις βασικές εκδόσεις σε όλα της τα χαρακτηριστικά. Έτσι, ο 4λιτρος V8 BITURBO κινητήρας θα αποδίδει περισσότερους από τους 510 ίππους της έκδοσης «S», λογικά κάπου κοντά στους 550 με 600 ίππους.

Η δύναμη θα περνά στους πίσω τροχούς, αλλά μέσω του γνωστού μας αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με τις επτά σχέσεις, το οποίο όμως για την περίσταση θα έχει αναβαθμισμένη λειτουργία και θα συμβάλει στη διαμόρφωση καλύτερων επιδόσεων. Επιπλέον, οι μηχανικοί της Mercedes-AMG αναμένεται να δουλέψουν επάνω στο βάρος του αυτοκινήτου, προκειμένου να το μειώσουν κάτω από τα 1.645 κιλά της GT S. Μέχρι την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων από τη γερμανική εταιρεία, δείτε το βίντεο με τον φύλακα του Nurburgring να αναζητά μέσα στο σκοτάδι το «θηρίο» που αναστατώνει το Ring.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...