Νέο Renault Koleos 2013

Αισθητική ανανέωση και πολυμέσα εντός

  • -
  • -

Η επίσημη πρεμιέρα για την αναβαθμισμένη γενιά του Koleos πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Το SUV της Renault απέκτησε τη σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα που συναντάμε στα πρόσφατα μοντέλα της μάρκας. Οι παρεμβάσεις αφορούν τους προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, τη χρωμιομένη μάσκα με το μεγάλο λογότυπο στο κέντρο και τις διακριτικές πινελιές χρωμίου στο πλάι ώστε να δίνεται ο απαραίτητος premium αέρας. Η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι διαιρούμενη για μεγαλύτερη πρακτικότητα ειδικά όταν δεν χρειάζεται κανείς να έχει πρόσβαση σε όλο τον διαθέσιμο όγκο. Ο τροχοί είναι νέας σχεδίασης δύο τόνων απόχρωσης από ελαφρύ κράμα.

Στο εσωτερικό οι επεμβάσεις αφορούν το χρώμα και την υφή των υλικών κατασκευής, με το σύστημα multimedia Renault R-Link στο άνω τμήμα του ταμπλό να φροντίζει για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών. Η εμφάνιση παραπέμπει σε οθόνη smart phone όπου περισσότερες από 50 εφαρμογές (αναλόγως τη χώρα) είναι διαθέσιμες και μπορούν να «κατέβουν» απευθείας στην ηλεκτρονική μονάδα από το R-Link Store ή να μεταφερθούν μέσω pc.

Στα ηλεκτρονικά καλούδια περιλαμβάνεται το σύστημα ανίχνευσης οχημάτων «νεκρής» γωνία (Blind Spot Warning), κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα της Bose για ποιοτικό ήχο. Για τη μέγιστη απόλαυση των διαδρομών κυρίως εκτός ασφάλτου, η γυάλινη οροφή επιφάνειας 0,75 τετραγωνικών μέτρων φροντίζει ώστε όλοι οι επιβάτες να έχουν πανοραμική εικόνα και το προσφερόμενο ψυγείο των 15 λίτρων διατηρεί δροσερά τα αναψυκτικά.

Το Koleos θα κυκλοφορήσει σε δικίνητη και 4WD εκδοχή με το σύστημα τετρακίνησης να είναι το γνώριμο της συνεργασίας Renault-Nissan. Αναλόγως των συνθηκών ο οδηγός θα μπορεί να επιλέγει ανάμεσα σε τρία στάδια λειτουργίας «AUTO» «LOCK» και «2WD». Όταν  πρόσφυση είναι μειωμένη το κλείδωμα θα ισομοιράζει τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Η γκάμα των κινητήρων του Koleos είναι εκτός Ελληνικής προσέγγισης καθώς ο βενζινοκίνητος των 171 είναι 2,5 λίτρων και οι δύο diesel έχουν κυβισμό δύο λίτρα και απόδοση 150 ή 173 ίππους. Έτσι το αν θα εισαχθεί στη χώρα μας παραμένει άγνωστο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...