TOP 7 Diesel Σουπερμίνι σε κατανάλωση καυσίμου

Τα πιο οικονομικά πετρελαιοκίνητα supermini με κατανάλωση κάτω από 3,5 lt/100 km

  • -
  • -

Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές: Η κατανάλωση καυσίμου αποτελεί πια έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής καινούργιου αυτοκινήτου. Ειδικά στην κατηγορία των σουπερμίνι, που παραδοσιακά αποτελεί την επιλογή όσων προσπαθούν να συνδυάσουν πολλά χαρακτηριστικά με όσο τον δυνατόν μικρότερο κόστος, η οικονομία καυσίμου θεωρείται must. Φυσικά, κατά κανόνα η χαμηλότερη κατανάλωση επιτυγχάνεται από κινητήρες πετρελαίου. Κάναμε λοιπόν μια αναζήτηση στη βάση του gocar.gr με όλα τα μοντέλα/εκδόσεις της ελληνικής αγοράς και βρήκαμε τα diesel σουπερμίνι με τη χαμηλότερη εργοστασιακή μέση κατανάλωση. Ας τα δούμε:

 

FORD FIESTA 1.6 TDCi ECONETIC
FORD-FIESTA-ECONETIC

Μέση κατανάλωση: 3,3 lt/100 km

Αν και έχει τον μεγαλύτερο κυβισμό από τα 7, το Fiesta Econetic έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Το πακέτο Ford Econetic Technology κάνει θαύματα. Παράλληλα, με 95 ίππους δεν αφήνει τις επιδόσεις σε δεύτερη μοίρα.


CITROEN DS3 1.4 e-HDI BMP
CITROEN DS3 1.4 e-HDI

Μέση κατανάλωση: 3,4 lt/100 km

Εδώ το ξεχωριστό στυλ συμβαδίζει με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, χάρη στο start-stop και στο ημιαυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων ΒΜΡ. Οι μέτριες επιδόσεις που δίνουν οι 68 ίπποι δεν ταιριάζουν με το σπορ παρουσιαστικό, αλλά είπαμε: προτεραιότητα εδώ έχει η οικονομία. Για να μην πούμε για την επιθετική πολιτική εκπτώσεων της αντιπροσωπείας.

 

CITROEN C3 1.4 e-HDI BMP
CITROEN S3 1.4 e-HDI

Μέση κατανάλωση: 3,4 lt/100 km

Ουσιαστικά πρόκειται για το αντίστοιχο πακέτο κινητήρα-κιβωτίου-green χαρακτηριστικών του DS3 σε πιο πρακτική συσκευασία. Ίδια εξαιρετική μέση εργοστασιακή κατανάλωση, ίδιες συμφέρουσες εκτπώσεις, ίδιες μέτριες επιδόσεις.

 

PEUGEOT 208 1.4 e-HDI 2TRONIC
PEUGEOT 208 1.4 e-HDI

Μέση κατανάλωση: 3,4 lt/100 km

Άλλη μια περίπτωση μικρού diesel-start/stop-ημιαυτόματου κιβωτίου που εξασφαλίζουν μεγάλη οικονομία στις μετακινήσεις. Και εδώ οι μέτριες επιδόσεις δεν συμβαδίζουν με τη σπορ εμφάνιση.

 

RENAULT CLIO 1.5 dCi ENERGY
RENAULT CLIO 1.5 DCI

Μέση κατανάλωση: 3,4 lt/100 km

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικό κινητήρα 90 ίππων που συνδυάζει οικονομία και σπιρτάδα σε ένα από τα πιο καλοστημένα σουπερμίνι της αγοράς. Από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία γενικώς.

 

SEAT IBIZA 1.2 TDI ECOMOTIVE
SEAT IBIZA ECOMOTIVE

Μέση κατανάλωση: 3,4 lt/100 km

Το ισπανικό σουπερμίνι εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το πακέτο μικρού diesel-green τεχνολογιών της “μαμάς” Volkswagen και συνδυάζει πολύ χαμηλή κατανάλωση με απλώς ικανοποιητικές επιδόσεις. Μηχανικά αποτελεί συγγενή του Polo που ακολουθεί.

 

VOLKSWAGEN POLO 1.2 TDI BLUEMOTION
VW POLO BLUEMOTION

Μέση κατανάλωση: 3,4 lt/100 km

Ο μικρός σε κυβισμό TDI αποδίδει 75 ίππους και δίνει έμφαση στην χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, προσφέροντας απλώς ικανοποιητικές επιδόσεις. Σύμμαχός του το πακέτο Bluemotion με start-stop.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...