Καταργείται ο φόρος Πολυτελείας στα ΙΧ

Κωλοτούμπα υπό την απειλή παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

  • -
  • -

Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην κατάργηση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται στα επιβατικά αυτοκίνητα, με εργοστασιακή αξία άνω των 20.000 ευρώ για τα καινούργια και άνω των 16.000 ευρώ για τα μεταχειρισμένα. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου επικαλέστηκε την απειλή παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα αυτό, αλλά παράλληλα υποστήριξε ότι το δημόσιο είχε ελάχιστα έσοδα από το συγκεκριμένο μέτρο.

Ο φόρος πολυτελείας κυμαίνεται από 10% έως και 40% ανάλογα με την εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου και ουσιαστικά έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στον κλάδο του αυτοκινήτου λόγω της επιβάρυνσης στην τιμή αγοράς. Ο υπουργός υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία αυτή λαμβάνεται προς αποφυγή έναρξης διαδικασίας παράβασης κατά της Ελλάδας που σημαίνει …πρόστιμο. Παράλληλα προωθείται μέτρο που θα κάνει ευνοϊκότερη τη φορολόγηση για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα. Σημειωτέον ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί έχει επιβάλει φορολογία για τα αυτοκίνητα αυτά.

Είναι απίστευτη η κυνικότητα του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση παίρνει πίσω μέτρα που έλαβε υπό το κράτος του πανικού, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει το κόστος των προβλημάτων που προκάλεσε.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...