100% ηλεκτρικό Opel Corsa το 2020

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της PSA στην Ισπανία

  • -
  • -

Τώρα που η Opel είναι πλέον μέλος του ομίλου PSA, αναμένεται να δούμε περισσότερα νέα μοντέλα στα επόμενα δύο χρόνια. Όπως είδαμε, οι τρεις εταιρείες παρουσίασαν ένα νέο van, ενώ –μεταξύ άλλων- ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller, ανακοίνωσε επίσημα το λανσάρισμα ενός αμιγώς ηλεκτρικού Corsa το 2020.

Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος ανέφερε ότι το ηλεκτρικό Corsa θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Σαραγόσα και αποτελεί το πρώτο εργοστάσιο της PSA που θα παράγει ένα πλήρως ηλεκτρικό Opel στην Ευρώπη. Η διαδικασία θα ξεκινήσει το 2019 και οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί στις αρχές του 2020.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για το εργοστάσιο της Σαραγόσα και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής» δήλωσε ο CEO της Opel.

Τα στοιχεία της μπαταρίας του νέου ηλεκτρικού Corsa θα τα δανείζεται από το Ampera-e, το οποίο είναι το «ξαδερφάκι» του ηλεκτρικού Chevrolet Bolt. Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα του εξωτερικού, το Ampera-e έχει αρκετό ενδιαφέρον στο αγοραστικό κοινό, ωστόσο η Opel πρόκειται να «φρενάρει» τη διάθεσή του τον επερχόμενο Οκτώβρη, λόγω του νέου Corsa EV. Η γερμανική εταιρεία ελπίζει να έχει το ίδιο ενδιαφέρον και για το νέο ηλεκτρικό της supermini.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...