Ένα Range Rover Sport ανεβαίνει το… «Παλαμήδι» (video)

Το βρετανικό SUV σκαρφαλώνει 999 σκαλιά

  • -
  • -

Μπορεί να μην είναι όντως το Παλαμήδι, αλλά το Heaven’s Gate, που βρίσκεται στην Κίνα, έχει κάτι κοινό με το φρούριο του Ναυπλίου. Αυτό είναι τα 999 σκαλιά, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκονται σε κλίση 45 μοιρών και το πλάτος είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει ένα… Land Rover.

Πιο συγκεκριμένα, ένα Range Rover Sport P400e plug-in hybrid είχε προγραμματιστεί να σκαρφαλώσει τα σχεδόν 1.000 σκαλοπάτια, αλλά για να φτάσει μέχρι εκεί, έπρεπε πρώτα να περάσει από μια ορεινή διαδρομή με την ονομασία Dragon Road. Όπως αντιλαμβάνεστε και από την ονομασία, είναι μια πολύ επικίνδυνη διαδρομή, 14 χιλιομέτρων, που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί ένα λάθος μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά.

Πίσω από το τιμόνι του Land Rover, o Ho Pin Tung, πρώην δοκιμαστής οδηγός της Formula 1 και οδηγός της Formula E, αλλά και οδηγός σε αγώνες αντοχής. Ο 35χρονος Κινέζος οδήγησε το Range Rover PHEV που εφοδιάζεται με τον Ingenium 4κύλινδρο turbo 2.0 κινητήρα. Το νέο μοτέρ συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και η συνδυαστική απόδοση αγγίζει σχεδόν τους 400 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...