Παραμένει το όριο ταχύτητας στα 130 km/h

Ελεύθερη η κυκλοφορία για τις «γουρούνες» από 125 cc και άνω

  • - views
  • - comments
Παραμένει το όριο ταχύτητας στα 130 km/h
TOP STORIES
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Την τροποποίηση δύο διατάξεων του νομοσχεδίου για τις μεταφορές προκάλεσαν οι έντονες αντιδράσεις. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, το ανώτατο όριο στους αυτοκινητοδρόμους δεν θα αυξηθεί από τα 130 στα 150 km/h, ενώ για τα ATV (οχήματα παντός εδάφους ή «γουρούνες» στην καθομιλουμένη) είπε ότι θα επιτρέπεται να κινούνται στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους όσα πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης στην Εφημερίδα των Συντακτών:

Για το όριο ταχύτητας:

Το προέβλεπε μελέτη από την οποία θα φαινόταν αν μπορούσε να εφαρμοστεί από τη γεωμετρία του αυτοκινητόδρομου. Ήταν μια εισήγηση που τέθηκε στη διαβούλευση με τους ειδικούς. Μας έφεραν τα επιχειρήματά τους και αποσύρθηκε. Δεν έχουμε δογματισμούς, θα μείνει το όριο στα 130 χλμ/ώρα.

ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ GOCAR Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Για τις γουρούνες:

Έχει αλλάξει η ρύθμιση. Δεν είναι όλες το ίδιο επικίνδυνες. Υπάρχουν τετράτροχα οχήματα με προδιαγραφές ασφαλείας που μπορούν να κινούνται στο οδικό δίκτυο. Προβλέπουμε ειδική άδεια οδήγησης, που θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Θα υπάρχει προσωρινή διάταξη για «γουρούνες» κάτω από 125 κυβικά, που έχουν μικρότερες προδιαγραφές ασφαλείας. Αξίζει όμως τον κόπο να δείτε γιατί είχε δημιουργηθεί αυτό το καθεστώς. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήθελαν να κάνουν ένα ρουσφέτι στις εταιρείες ενοικίασης.
Πολλοί τουρίστες δεν είχαν άδεια οδήγησης δίτροχου και έτσι ανακάλυψαν τις «γουρούνες» για τις οποίες αρκούσε η άδεια οδήγησης Ι.Χ., γιατί έτσι φρόντισαν να το ρυθμίσουν.

[Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών]

links
 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ