Το συνολικό πλάνο της Nissan για πράσινες μετακινήσεις

Η ιαπωνική μάρκα δεν περιορίζεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

  • -
  • -

Στο Όσλο, την πράσινη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η Nissan παρουσίασε το στρατηγικό της πλάνο για τις μετακινήσεις στον πλανήτη κατά τις επόμενες δεκαετίες. Το Nissan Futures 3.0 περιλαμβάνει μία σειρά από προτάσεις της ιαπωνικής εταιρείας, στους τομείς των ηλεκτρικών οχημάτων, των υποδομών και της ανταλλαγής ενέργειας, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί το «αποτύπωμα» στο περιβάλλον. «Στα πλάνα μας για την επόμενη δεκαετία περιλαμβάνονται ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις στην τεχνολογία των μπαταριών, την ανάπτυξη των υποδομών, ενώ θα αλλάξουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι πληρώνουν για την ηλεκτρική ενέργεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Nissan Ευρώπης, Paul Willcox.

Νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα έκανε η δεύτερη γενιά του Nissan Leaf, του πρώτου σε πωλήσεις ηλεκτρικού αυτοκινήτου παγκοσμίως. Χάρη στο χαμηλότερο βάρος, τη βελτιωμένη αεροδυναμική σχεδίαση και τις μπαταρίες των 40 kWh θα επιτυγχάνει σημαντικά αυξημένη αυτονομία, 380 km με μία φόρτιση. Παράλληλα θα προσφέρει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, ενώ θα ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους τομείς της αυτόνομης λειτουργίας και της συνδεσιμότητας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ NISSAN LEAF


Παράλληλα με το νέο Leaf, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης θα λανσάρει τον Μάιο του 2018 στην ελληνική αγορά το e-NV200. Το compact βαν της Nissan, διαθέσιμο σε επιβατική και επαγγελματική έκδοση με χώρο φόρτωσης, απέκτησε μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 40 kWh. Ως αποτέλεσμα η αυτονομία του αυξήθηκε στα 280 km, υπεραρκετή για τις καθημερινές παραδόσεις μέσα στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ E-NV200




Επενδύσεις στις υποδομές

Ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης χωρίς το ανάλογο δημόσιο δίκτυο φόρτισης δεν μπορεί να υπάρξει. Η Nissan αναπτύσσει το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ευρώπη σε συνεργασία με το πρότυπο CHAdeMO, θέτοντας σε λειτουργία εντός των επόμενων 18 μηνών επιπλέον 1.000 ταχυφορτιστές (από 4.600 σήμερα σε 5.600).

Νέοι φορτιστές για το σπίτι και το γραφείο

Η κυκλοφορία του νέου Leaf συνοδεύεται από δύο νέους φορτιστές που μειώνουν σημαντικά το χρόνο αναπλήρωσης των μπαταριών. Ο νέος οικιακός φορτιστής των 7 kW θα φορτίζει πλήρως τις μπαταρίες του Leaf σε 5,5 ώρες, ενώ αυτός των 22kW προορίζεται για εταιρικούς στόλους και είναι ικανός να ολοκληρώσει τη διαδικασία σε μόλις 2 ώρες! Όσοι μάλιστα διαθέτουν ηλιακά πάνελ στο σπίτι τους, θα μπορούν να φορτίζουν δωρεάν το αυτοκίνητό τους.


Δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια

Τα EV της Nissan θα συνδέονται με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και θα μπορούν να προσφέρουν ρεύμα στους υπόλοιπους χρήστες όταν οι μπαταρίες τους είναι φορτισμένες. Σε αντάλλαγμα, θα εξασφαλίζουν δωρεάν φόρτιση. Η σχετική τεχνολογία δοκιμάζεται ήδη στη Δανία, ενώ τίθεται σε εφαρμογή και στη Μεγάλη Βρετανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...