Εξαγορά της Volvo από την Κινεζική Geely

«Η Volvo θα παραμείνει Volvo»

  • -
  • -

Διαβεβαιώσεις ως προς την ταυτότητα της Volvo έδωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Geely, κύριος Li Shufu, εφόσον ευοδωθεί η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας στους νέους κινέζους  ιδιοκτήτες.

Πριν καν ανακοινωθεί η πρόθεση πώλησης της Volvo από τη διοίκηση της Ford πολλά στελέχη της σουηδικής εταιρείας είχαν εκφράσει την αγωνία τους στον Bill Ford για τον αν η Volvo θα διατηρούσε την ταυτότητάς της και στο μέλλον. Μάλιστα τα στελέχη αυτά τόνιζαν ότι οι νέοι ιδιοκτήτες δεν διέθεταν την οικονομική επιφάνεια ούτε τη γκάμα εκείνη των προϊόντων για να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο την Volvo.

O κ. Li Shufu τόνισε ότι στη Volvo το μόνο που θα αλλάξει θα είναι το όνομα του επικεφαλής και τίποτα άλλο, ενώ σημαντικό για τους νέους ιδιοκτήτες είναι να διατηρήσει η εταιρεία τα κέντρα έρευνας, παραγωγής και διανομής ώστε να μην διαταραχτεί κάτι από την εικόνα της.

Η εξαγορά αυτή θα κοστίσει στην Geely κάτι παραπάνω από 1,8 δισ. ευρώ και αναμφίβολα θα τη βοηθήσει να βελτιώσει το γόητρο της και μελλοντικά να αποκτήσει την τεχνογνωσία ώστε να μπει ενεργά στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Για να κάμψει το άγχος των εργαζομένων στη Volvo, o Shufu τόνισε ότι από τη συνεργασία δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι μήπως χάσουν τη δουλειά τους, αλλά οι αλλαγές θα αφορούν τους προμηθευτές. Αντί να προμηθεύονται από εταιρείες που έχουν έδρα τους στην Ευρώπη, η νέα Volvo θα χρησιμοποιεί Κινεζικές εταιρείες που έχουν χαμηλότερο κόστος, έτσι θα μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστική. Βέβαια οι προθέσεις αυτές μένει να αποδειχθούν στην πράξη.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...