Η θρυλική Porsche 911 έφθασε το 1 εκατ. αυτοκίνητα (vid)

Η πράσινη 911 θα κάνει παγκόσμια περιοδεία πριν λάβει θέση στο μουσείο της γερμανικής μάρκας

  • -
  • -

Ελάχιστα sports car μπορούν να ισχυρισθούν ότι έχουν γίνει μύθος στην ιστορία της αυτοκίνησης. Ένα από αυτά είναι αναμφίβολα η 911, το μοντέλο που αποτελεί εδώ και 54 χρόνια τη «ραχοκοκκαλιά» της Porsche. Στην έδρα της γερμανικής μάρκας, το εργοστάσιο του Zuffenhausen, γιόρτασαν τη συμπλήρωση παραγωγής 1 εκατ. αυτοκινήτων 911.

Σε Irish Green απόχρωση, η συγκεκριμένη Carrera S θα επισκεφθεί αρκετά σημεία του πλανήτη (από τα χάιλαντς της Σκωτίας έως την... Πράσινη Κόλαση του Nurburgring) πριν λάβει τη θέση της στο Μουσείο της Porsche.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο 74χρονος Dr. Wolfgang Porsche, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Porsche AG. «Πριν από 54 χρόνια ο πατέρας μου (σ.σ. ο Ferdinand Anton Ernst Porsche) με έπαιρνε μαζί του στα πρώτα ταξίδια με την 911 σε αλπικές διαδρομές. Η 911 παραμένει τόσο απολαυστική στην οδήγηση όσο τότε».

Περισσότερες από 700.000 Porsche 911 εξακολουθούν να κυκλοφορούν σήμερα, καθώς παραμένει ένα από τα πιο περιζήτητα συλλεκτικά αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις της το 2016 έφθασαν τις 32.365 μονάδες.

ΟΔΗΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ 911 TURBO ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ PORSCHE ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...