Πόσες Lamborghini πουλήθηκαν το 2016;

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τις παγκόσμιες πωλήσεις της

  • -
  • -

Η Lamborghini ανακοίνωσε ότι κατάφερε να ξεπεράσει το περσινό της ρεκόρ πωλήσεων και το 2016 ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να πουλήσει 3.457 αυτοκίνητα μέσα στο 2016, κάτι που σημαίνει ότι αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με πέρυσι.

Αυτό σημαίνει ότι για 6η συνεχόμενη χρονιά, η γραφική παράσταση χρόνου / κέρδος έχει αυξητική τάση και ξεπέρασε τις 3.400 μονάδες για πρώτη φορά μετά από τα 54 χρόνια ιστορίας της φίρμας. Καθόλου άσχημα, αν φανταστεί κανείς ότι από τη γραμμή παραγωγής της Lamborghini βγαίνουν ουσιαστικά μόνο δύο μοντέλα: η Huracan και η Aventador. Στην πρώτη περίπτωση πουλήθηκαν πέρυσι 2.353 μονάδες, ενώ για τη δεύτερη 1.104. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο πέρασε από τη γραμμή παραγωγής η 6.000στή Aventador.

Ίσως τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων που θα βοηθήσει το επερχόμενο SUV, που ακούει στο όνομα Urus. Αυτό θα είναι και το τρίτο μοντέλο που θα παράγει η ιταλική φίρμα, η οποία υπόσχεται διπλασιασμό των πωλήσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...