Chevrolet Sprint με V8 6,6 λίτρων 950 ίππων

Το μικρό οικονομικό αυτοκίνητο πόλης έχει περισσότερη δύναμη από πολλά supercars

  • -
  • -

Το Suzuki Swift είναι ένα από τα πιο γνωστά μικρά αυτοκίνητα που διακρίνονταν για την αξιοπιστία τους, την οικονομία και τους μικρούς κινητήρες τους. Όχι το συγκεκριμένο όμως, που με τα σήματα της Chevrolet και το όνομα Sprint κυκλοφόρησε ως η αμερικανική έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου και παρά την εργοστασιακή του σχεδόν εμφάνιση κρύβει ένα τεράστιο κινητήρα στο εσωτερικό του.

Τη θέση του μικρού 1.000άρη κινητήρα και του μεγαλύτερου 1.3 που στην καλύτερη των περιπτώσεων απέδιδε στην έκδοση GTi 101 ίππους και 112 Nm ροπής, έχει πάρει όχι ακριβώς στο ίδιο σημείο, αλλά λίγο πιο πίσω και ανάμεσα από τους τεράστιους πίσω τροχούς - που μετά βίας διακρίνονται κοιτώντας το αυτοκίνητο από εμπρός – ένας αλουμινένιος V8 κινητήρας 6,6 λίτρων.

Αυτός αποδίδει μετά από τη βελτίωση που έχει δεχθεί περισσότερους από 950 ίππους που περνούν στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια ενός διαφορικού της Ford, ενώ για την επιβράδυνση της μικρής… «σφαίρας» φροντίζουν εμπρός φρένα από φορτηγάκι της Nissan. Φτιαγμένο για αγώνες, αλλά με άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους, αυτό το Chevrolet Sprint είναι διαθέσιμο στο eBay προς 45.000 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...