Τα νέα μεγάλα σχέδια της Tesla

Ο Elon Musk παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του μεγαλόπνοου πλάνου του

  • -
  • -

Περίπου 10 χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου κεντρικού σχεδίου της Tesla, ο Elon Musk επανέρχεται με το “Part Deux” που θα βάλει την αμερικάνικη φίρμα σε νέες αγορές. Στο πρώτο μέρος του μεγάλου σχεδίου της Tesla, ο Elon Musk μας εξηγεί πως η εταιρεία του δημιούργησε ένα μικρής παραγωγής αυτοκίνητο, το Roadster και με τα χρήματα από αυτό εξέλιξε ένα μεσαίας παραγωγής το Model S, επενδύοντας τα κέρδη σε ένα προσιτό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής το Model 3 και όλα αυτά ενώ παρείχε ηλιακή ενέργεια στο κοινό.

Αφού κατάφερε όλα αυτά, η Tesla προχωράει στο επόμενο βήμα της, έχοντας ως κεντρικό στόχο τη δημιουργία ηλεκτρικών μοντέλων σε όλες τις βασικές κατηγορίες της αγοράς. Έτσι στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να περιμένουμε ένα SUV, αλλά και ένα pickup, το οποίο θα είναι και το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγάκι στον κόσμο. Ο Musk σκέφτεται να προχωρήσει ακόμα παραπέρα, κατασκευάζοντας μεγάλα φορτηγά, δημιουργώντας παράλληλα ένα μεγάλο δημόσιο δίκτυο με ηλεκτρικά οχήματα.

Η Tesla επιπλέον σκοπεύει να ηγηθεί της αγοράς όσον αφορά την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Ο Musk πιστεύει ότι η αυτόνομη οδήγηση προσφέρει 10 φορές περισσότερη ασφάλεια από τον μέσο οδηγό. Επιπλέον θα αναπτύξει πιο γρήγορα τον τομέα της ηλιακής ενέργειας και θα προσφέρει την υπηρεσία διάθεσης των αυτοκινήτων Tesla με τη μορφή ενοικίασης που θα αποφέρει σημαντικά κέρδη στους ιδιοκτήτες τους. Αντίθετα με τα πρώτο μεγάλο πλάνο, όλα τα στοιχεία του δεύτερου εξελίχθηκαν και δοκιμάστηκαν ταυτόχρονα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...