“Αυτόπροσαρμοζόμενοι”… καθρέφτες

Καθρέφτες που διαβάζουν τη θέση του αναβάτη και... προσαρμόζονται αυτόματα

  • -
  • -

Μία νεοσύστατη εταιρεία είχε την ιδέα να κατασκευάσει ειδικούς καθρέφτες για μοτοσικλέτες, που προσαρμόζονται αυτόματα ανάλογα με τη θέση σώματος του αναβάτη. Η συγκεκριμένη ιδέα προήλθε μετά από ένα ατύχημα που είχε ο σχεδιαστής των εν λόγων καθρεφτών, μιας και σύμφωνα με κάποια πορίσματα, το ατύχημά του θα είχε αποφευχθεί αν υπήρχε καλύτερη οπτική επαφή με το πίσω τμήμα της μοτοσικλέτας.

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει ειδικούς καθρέφτες που λαμβάνουν σήμα από τους μικροαισθητήρες που βρίσκονται τοποθετημένοι επάνω στο jacket του αναβάτη. Έτσι, ανάλογα με τη θέση και την κίνηση του αναβάτη, οι καθρέφτες τον “ακολουθούν” παρέχοντάς του τη αδιάκοπτη οπτική επαφή με το πίσω τμήμα της μοτοσικλέτας. Επίσης, οι καθρέφτες είναι κατασκευασμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να “μειώνουν” τις νεκρές γωνίες, ενώ προσαρμόζεται σε περίπτωση που ο αναβάτης έχει ανάψει το φλας και ετοιμάζεται να στρίψει.

Οι καθρέφτες είναι συμβατοί με τις περισσότερες sport και γυμνές μοτοσικλέτες. Ακόμα, διακρίθηκε η σχεδίασή τους κερδίζοντας αρκετά βραβεία, που μεταξύ άλλων είναι και το Microsoft Imagine Cup 2015.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε ακόμα πότε θα βγουν οι καθρέφτες στην παραγωγή, ωστόσο η τιμή τους θα φτάνει τα 200 ευρώ περίπου.

Πηγή: Zercado

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...