Kodiaq το νέο μεγάλο SUV της Skoda

Kodiaq θα ονομάζεται και επίσημα το 7θεσιο μεγάλων διαστάσεων SUV της Skoda

  • -
  • -

Τέλος στις φήμες που αφορούν την ονομασία του νέου μεγάλου 7θέσιου SUV της έδωσε η Skoda κάνοντας επίσημη ανακοίνωση. Kodiaq ονομάζεται το επερχόμενο μοντέλο, με την έμπνευση να έρχεται από τη μεγάλη αρκούδα Kodiak που ζει στην Αλάσκα, με τη διαφορά να εστιάζεται μόνο στο τελευταίο γράμμα.

Σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από το πρωτότυπο VisionS Concept, ενώ σε επίπεδο διαστάσεων και με μήκος 4,7 m θα είναι 21 cm μεγαλύτερο από το Volkswagen Tiguan και 34 cm από το Seat Ateca. Έτσι, στο εσωτερικό του θα μπορούν να βολευτούν ακόμα και επτά άτομα.

Η Skoda δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, αλλά αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους ίδιους 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες που «φοράνε» και τα αδελφά μοντέλα του ομίλου. Στη βασική έκδοση η μετάδοση της κίνησης θα περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ στην ανώτερες θα υπάρχει η δυνατότητα του συνδυασμού τετρακίνησης και αυτόματου κιβωτίου DSG.

Η επίσημη πρεμιέρα του Skoda Kodiaq πιθανότατα θα γίνει τον Οκτώβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις αρχές του ερχόμενου έτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...