Με άριστα πέρασε τις εξετάσεις το Toyota Prius

Με νέες προδιαγραφές δοκιμάστηκε το Toyota Prius από τον Euro NCAP

  • -
  • -

Η τέταρτη γενιά του Toyota Prius πέρασε από τη δοκιμασία του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP και απέσπασε την κορυφαία διάκριση συγκεντρώνοντας πέντε αστέρια. Βαθμολογία που το συνοδεύει και από τις προηγούμενες γενιές του και πιο συγκεκριμένα τη δεύτερη και την τρίτη.

Η νέα γενιά εξοπλίζεται με όλα τα τελευταία και πιο σύγχρονα συστήματα, συγκεντρώνοντας 92% όσον αφορά την ασφάλεια ενηλίκων, 82% των παιδιών, 77% των πεζών και 85% στα βοηθητικά συστήματα. Κορυφαία βαθμολογία πήρε στην πλευρική σύγκρουση, όπως και στο σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, το οποίο περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκίνητου και μπορεί να αναγνωρίσει πεζούς ή οχήματα και να φρενάρει μόνο του το αυτοκίνητο.

Το σύστημα Pre-Collision είναι μέρος του πακέτου Toyota Safety Sense που περιλαμβάνει επίσης το Adaptive Cruise Control με λειτουργία Full Speed Following που ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου ανάλογα με την κίνηση, το Lane Departure Alert που προειδοποιεί τον οδηγό για ακούσια αλλαγή λωρίδας, ενώ επεμβαίνει στο τιμόνι αυτόματα. Επιπλέον, περιλαμβάνεται το σύστημα Road Sign Assist που διαβάζει τη σήμανση στον δρόμο και το Automatic High Beam που ανάβει τους προβολείς αυτόματα, Blind Spot Monitor που διαβάζει τις τυφλές γωνίες και προειδοποιεί τον οδηγό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...