Όχημα - Οι νέοι δημιουργούν!

Μια εκδήλωση για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Φοιτητές μηχανολόγοι θα συναντήσουν, θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις κι εμπειρίες με Έλληνες που εργάζονται στην F1

  • -
  • -

Στις 24 Απριλίου 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (κτίριο "Παλαιοί Φούρνοι") θα μαζευτούν όλοι οι ανήσυχοι και δημιουργικοί Έλληνες φοιτητές μηχανολόγοι για να συναντήσουν ανθρώπους που πέρασαν από τα ίδια θρανία λίγα χρόνια νωρίτερα και σήμερα εργάζονται στην F1. Στόχος να υπάρξει μια ζύμωση μέσα από συζητήσεις και ομιλίες, αλλά και μια έκθεση οχημάτων formula student. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Πανεπιστημιακές Ομάδες κατασκευής μονοθέσιων οχημάτων τύπου Formula στην Ελλάδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη από τις 12:00 το πρωί.

Το GOCAR, με σκοπό να ενισχύσει τη δημιουργικότητα των φοιτητών με όραμα και ιδέες για καινοτόμες τεχνολογίες μελλοντικής αυτοκίνησης, είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, την οποία διοργανώνουν οι Δρ Ηλίας Νασιόπουλος (Senior analyst, Prodrive) και ο “δικός μας” Δημήτρης Παπαδόπουλος (F1 editor), τον οποίο “ανακρίναμε” σχετικά με την ιδέα που κρύβεται πίσω από το εγχείρημα:

 

GOCAR: Ποια ήταν η ιδέα πίσω από την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης;

ΔΠ: Κάτι τέτοιο ήταν καιρό στο μυαλό μας. Είχαμε μιλήσει μαζί με τον Ηλία πριν από καιρό για την πιθανότητα να διοργανώσουμε μια εκδήλωση όπου θα μαζευτούν όλοι οι ανήσυχοι και δημιουργικοί φοιτητές μηχανολόγοι για να συναντήσουν ανθρώπους που πέρασαν απο τα ίδια θρανία λίγα χρόνια πίσω, και σήμερα εργάζονται στην F1. Παιδιά τα οποία έχουν περάσει απο το Πανεπιστήμιο, ασχολήθηκαν με τις ομάδες του Formula Student και έκαναν το βήμα παραπάνω μπαίνοντας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού κατέχοντας σημαντικές θέσεις. Άλλωστε οι νέοι είναι ανήσυχα πνεύματα, και σε αυτό πάνω «πατήσαμε». Στόχος μας μια εκδήλωση για να ακουστούν διαφορετικές εμπειρίες και για να μοιραστούμε τo πείσμα μας και την ανάγκη μας για δημιουργία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο το GOCAR το οποίο είναι ο χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, όσο και την Ελιν Βιοκαύσιμα που είναι δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια.

 

GOCAR: Τι θα πρέπει να περιμένουμε από μια τέτοια εκδήλωση;

ΔΠ: Στην ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε πρέπει να φωτίζουμε κάθε δρόμο που δίνει όραμα και ελπίδα. Οι νέοι, όπως όλοι μας άλλωστε, έχουν μεγάλη ανάγκη στο να έχουν όραμα και ελπίδα. Αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να τους δείξουμε ότι αυτά υπάρχουν. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε όνειρα, είτε αυτά είναι για καριέρα στο εξωτερικό αλλά κυρίως για την πιθανότητα να δημιουργήσουμε μαζί κάτι στη Ελλάδα. Οφείλουμε να κρατήσουμε το όραμα και την ελπίδα στην χώρα ζωντανά.

 

GOCAR: Μπορείς να μας πεις δυο λόγια για τους ανθρώπους που θα έρθουν από το εξωτερικό να μας μιλήσουν;

ΔΠ: Θα αρχίσω από την γυναίκα της παρέας. Η Ιωάννα Βλάχου είναι πλέον μέλος της Mercedes AMG Petronas και τα τριήμερα των αγώνων «κρύβεται» στο κέντρο ελέγχου της ομάδας που εδρεύει στο Brackley, υποστηρίζοντας αυτούς που βρίσκονται στην πίστα. Πριν την Mercedes δούλευε για την ομάδα της Lotus F1. Αξίζει να τονίσουμε ότι δεν είναι η μόνη Ελληνίδα που δουλεύει στην F1. Μένοντας στην Αγγλία αλλά κατηφορίζοντας στο Woking, μαζί μας θα είναι ο Γιώργος Σίμος ο οποίος είναι senior αεροδυναμιστής στην ομάδα της McLaren Honda. Ο Γιώργος πριν από την McLaren δούλεψε στην ομάδα της Lotus. Τέλος από την Ferrari θα είναι μαζί μας ο Ιωάννης Κιτσοπανίδης, ο οποίος είναι σχεδόν μια δεκαετία στην F1 ξεκινώντας από την Toyota και πλέον εδώ και αρκετά χρόνια είναι κάτοικος Ιταλίας. Ο Ιωάννης κατέχει την θέση του Head of Engine Development Engineering. Είναι σωστό να πούμε ότι υπάρχουν και αρκετοί άλλοι Έλληνες στην F1 σε όλες σχεδόν τις ομάδες. Φυσικά είναι και ο Ηλίας Νασσιόπουλος, ανήσυχο πνεύμα, που συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση και ο οποίος δούλεψε στην F1, στην ομάδα Force India για κάποια χρόνια. Σήμερα εργάζεται σαν Senior Structural Analyst στην Prodrive, με πλάνο σύντομα να γυρίσει και να συνεχίσει την δημιουργία από εδώ.

 

GOCAR:  Θεωρείς πως η Formula Student είναι το «φυτώριο» των μηχανολόγων μας;

ΔΠ: Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τις ομάδες του Formula Student οι οποίες θα παρευρίσκονται στον χώρο μαζί με τα οχήματά τους, και όλες τις φοιτητικές ομάδες που θα παρευρεθούν. Γι’ αυτούς κυρίως γίνεται η εκδήλωση. Τα περισσότερα από τα παιδιά που δουλεύουν ήδη στο εξωτερικό πέρασαν από τα formula student και τις πανεπιστημιακές ομάδες. Συνεπώς μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Εκεί μπαίνει το «μικρόβιο»!

 
GOCAR: Ευχαριστούμε πολύ Δημήτρη!
ΔΠ:
Ευχαριστώ κι εγώ.

Να προσθέσουμε εδώ πως τις επόμενες μέρες πριν την εκδήλωση θα μιλήσουμε και με φοιτητές – καθηγητές των ομάδων που θα συμμετέχουν. Μείνετε συντονισμένοι, ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στο www.give-net.com/F1StudentEvent/F1StudentEvent.html.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...