Volkswagen T-Cross Breeze concept: Το μικρό crossover

Πρωτότυπο cabrio, με 1.000άρη turbo κινητήρα και 300 lt χώρο αποσκευών

  • -
  • -

Επίσημα πλέον η Volkswagen παρουσιάζει στη Γενεύη το T-Cross Breeze concept, το οποίο δίνει μία πρώτη γεύση του επερχόμενου μικρού crossover μοντέλου που ετοιμάζει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Από τις teaser φωτογραφίες είχαμε καταλάβει περι τίνος πρόκειται, ωστόσο δεν περιμέναμε ότι το πρωτότυπο μοντέλο θα είναι και… cabriolet. Σύμφωνα με την Volkswagen, η ονομασία «Breeze» θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα στο μέλλον, αφού θα δημιουργηθεί μια νέα «οικογένεια» από μικρά crossover μοντέλα και μεταξύ άλλων θα υπάρξει και έκδοση με αποσπώμενη υφασμάτινη οροφή.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του T-Cross Breeze concept είναι ίδια με αυτή του τελευταίου Tiguan, αλλά με κάποιες μικρές αλλαγές για να… ξεχωρίζει. Για παράδειγμα, η γρίλια στο εμπρός τμήμα έχει μεγαλώσει τόσο, ώστε να φτάνει μέχρι τα φωτιστικά σώματα, τα οποία έχουν μικρύνει. Επίσης, έχουν προστεθεί κυκλικά φώτα LED στο ύψος που βρίσκονται οι προβολείς ομίχλης και πατάει επάνω σε 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου. Περνώντας στο πίσω τμήμα, το μικρό crossover διαθέτει ένα ικανοποιητικό άνοιγμα της 5ης πόρτας, η οποία κρύβει έναν χώρο αποσκευών 300 λίτρων. Ακόμα, στο πίσω μέρος εντυπωσιάζουν τα κοφτερά νέα φώτα. Οι διαστάσεις του μοντέλου είναι 4,14m μήκος (λίγο μακρύτερο από το CrossPolo), 1,8m πλάτος, 1,57m ύψος  και το μεταξόνιό του είναι 2,57m. Το εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 4 ενήλικες, ωστόσο από τις εικόνες φαίνεται ότι χώρος είναι οριακά περιορισμένος. Όσο για την κεντρική κονσόλα, η VW υιοθετεί ένα μινιμαλίστικο στιλ με τις περισσότερες λειτουργίες να πραγματοποιούνται μέσω της κεντρικής οθόνης αφής (βλέπε BUDD-e concept).

Κάτω από το καπό του υπάρχει ένας 1.000άρης turbo κινητήρας των 110 ίππων και 175 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται μόνο στον εμπρός άξονα και το μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων. Η εργοστασιακή του τιμή μέσης κατανάλωσης είναι 5 lt/ 100 km, κάτι που θεωρητικά φτάνει τα 800 km με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 115 g/km. Το βάρος του είναι 1.250 κιλά και το T-Cross Breeze μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία των 0-100 km/h σε 10,3 sec.

Η Volkswagen ανέφερε ότι εκτός από το εν λόγω πρωτότυπο μοντέλο, αργότερα θα παρουσιαστεί και ένα μικρομεσαίας κατηγορίας SUV με τις διαστάσεις του Golf, το οποίο θα ακολουθεί τα χνάρια του T-Roc concept. Τέλος, ένα 7θέσιο Tiguan είναι ήδη στα σκαριά, καθώς ένα μεσαίο SUV (CrossBlue) για την Αμερική και Κίνα μαζί με το επόμενης γενιάς Touareg.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...