VW CrossBlue Concept

Σιλουέτα SUV με έξι θέσεις

  • -
  • -

Μια νέα πρόταση στην κατηγορία SUV, η Volkswagen παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο με την ονομασία CrossBlue προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των αγορών της Αμερικής και του Καναδα. Σύμφωνα με τις διαστάσεις του στέκεται ανάμεσα στα Tiguan και Touareg και ξεχωρίζει εξαιτίας της διάταξης 2+2+2 των καθισμάτων του, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πλάνα για την έκδοση παραγωγής θα διαθέτει 7θέσια διάταξη.

Το CrossBlue πατά πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB του VW Group, φτάνοντας σε μήκος σχεδόν 5 μέτρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω μιας υβριδικής διάταξης –ανάλογη του Cross Coupe- που χρησιμοποιεί έναν μοντέρνο Clean Diesel TDI κινητήρα 190 ίππων και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες 54 ίππους στον εμπρός άξονα και 114 ίππους στον πίσω άξονα. Η υβριδική διάταξη συνεργάζεται με ένα DSG αυτόματο κιβώτιο.

Η αυτονομία του αυτοκινήτου αποκλειστικά με ρεύμα είναι 22,5 km με την μπαταρία των 9,8 kWh  σε πλήρη φόρτιση. Οι επιδόσεις του CrossBlue είναι εξαιρετικές –παρά το βάρος και τον οικολογικό χαρακτήρα του- με 0-100 km/h σε 7,2’’.

Volkswagen CrossBlue Detroit

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...