Ακόμα καλύτερη η νέα Porsche 911 Turbo (+Video)

Η Porsche αποκάλυψε την ανανεωμένη εκδοχή της 911 Turbo & Turbo S

  • -
  • -

Λίγο πριν την επίσημη πρώτη που θα κάνει στην έκθεση του Detroit, NAIAS 2016, η Porsche αποκαλύπτει την ανανεωμένη εκδοχή της 911 Turbo. Άμεσα αναγνωρίσιμη, αφού διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά της, με τις αλλαγές να εστιάζονται στους νέους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, τις εισαγωγές αέρα και τα φώτα LED. Οι γνώστες θα αναγνωρίσουν ίσως και τις αλλαγές στις χειρολαβές, τα πίσω φώτα και τον προφυλακτήρα και τις ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Ένα νέας σχεδίασης σπορ τιμόνι ξεχωρίζει στο εσωτερικό της 911 Turbo, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορα προγράμματα, Normal, Sport, Sport Plus και ένα όπου μπορεί να κάνει τις δικές του ρυθμίσεις. Επιπλέον, αναβαθμισμένο είναι το σύστημα πολυμέσων Porsche Communication Management.

Η νέα 911 Turbo διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό το πακέτο Sport Chrono, με επιπλέον λειτουργία Sport Response, για βελτίωση της απόκρισης του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, με το πάτημα ενός μπουτόν έχει την καλύτερη δυνατή επιτάχυνση για διάστημα 20 δευτερολέπτων. Αναβαθμισμένο είναι και το PSM Sport Mode, το οποίο μεταβάλει τη λειτουργία του Porsche Stability Management, επιτρέποντας στον οδηγό να πλησιάσει πιο κοντά στα όρια του αυτοκινήτου.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένος ο 6κύλινδρος κινητήρας των 3,8 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια των δυο τούρμπο αποδίδει 20 επιπλέον ίππους σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, φτάνοντας τώρα τους 540 ίππους στην 911 Turbo και τους 580 ίππους στην 911 Turbo S. Χάρη στην επιπλέον δύναμη η 911 Turbo επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 3,0 sec, αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα 320 km/h, με την 911 Turbo S να χρειάζεται για την ίδια διαδικασία 2,9 sec, ενώ μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 330 km/h.

Παρά την αύξηση της δύναμης και τη βελτίωση των επιδόσεων, η ανανεωμένη 911 Turbo είναι κατά 0,6 lt/100 km πιο οικονομική σε κατανάλωση, χάρη στη νέα χαρτογράφηση του κινητήρα και του κιβωτίου. Η νέα Porsche 911 Turbo θα είναι διαθέσιμη από τον Ιανουάριο αρχικά στην αγορά της Γερμανίας, με ενδεικτική τιμή τα 174.669 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...