Με 400+ ίππους το νέο Mazda RX-9

Με περισσότερους ίππους από όσους περιμένουν ακόμα και οι φανατικοί φίλοι του μοντέλου θα έρθει το νέο RX-9

  • -
  • -

Η αναμονή των φίλων του κουπέ μοντέλου της Mazda με τον περιστροφικό κινητήρα, φαίνεται να παίρνει τέλος. Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε την εξέλιξη ενός νέου κινητήρα wankel και τώρα το Motoring έρχεται με το ρεπορτάζ του να προσθέσει την πικάντικη πινελιά, που όλοι περιμέναμε.

Ο κωδικός του νέου κινητήρα είναι 16X και αναμένεται να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από αυτόν της προηγούμενης γενιάς. Με τη βοήθεια δυο τούρμπο, τη χρήση ενός ηλεκτρικού για τις χαμηλές στροφές, που θα περιορίζει την υστέρηση και ενός βασικού για τις υψηλότερες, θα αποδίδει περισσότερους από 400 ίππους, με γεμάτη λειτουργία σε όλο το φάσμα. Η κίνηση φυσικά θα περνάει στους πίσω τροχούς, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι τοποθετημένο πίσω, μαζί με το διαφορικό, για καλύτερη κατανομή του βάρους και βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς.

Η νέα γενιά του RX-9 θα είναι εμπνευσμένη από το πρωτότυπο RX-Vision Concept και θα πατά στην πλατφόρμα του νέου MX-5, με το βάρος όμως σε αυτή την περίπτωση να περιορίζεται κάτω από τα 1.400 κιλά. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Mazda δήλωσαν ότι, για την παρουσίαση του νέου μοντέλου, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2017, τη χρονιά που ο περιστροφικός κινητήρας συμπληρώνει τα 50 χρόνια ζωής του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...