Δυο νέα Mazda MX-5… από τα παλιά

Δυο ειδικές ελαφριές εκδόσεις του MX-5 παρουσίασε η Mazda στην έκθεση SEMA

  • -
  • -

Το MX-5 Spyder και MX-5 Speedster είναι τα δυο πρωτότυπα που παρουσίασε η Mazda στην έκθεση του Las Vegas, εκεί όπου κυριαρχούν τα βελτιωμένα αμερικάνικα μοντέλα. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, ο στόχος αυτής της κίνησης είναι να αναδείξει ακόμα περισσότερο τον fun to drive χαρακτήρα του διθέσιου ανοιχτού μοντέλου της.

Εμπνευσμένα από τα roadster εποχής, τόσο σχεδιαστικά, όσο και σε φιλοσοφία. Με υφασμάτινη οροφή, bikini, όπως την ονομάζει η Mazda, έρχεται το MX-5 Spyder, βαμμένο σε γκρι, με αρκετά αεροδυναμικά στοιχεία carbon, εισαγωγή αέρα, ελαφριές ζάντες 17 ιντσών, με σπορ ελαστικά Yokohama ADVAN Racing RS II και εσωτερικό με δερμάτινες επενδύσεις. Το βάρος της συγκεκριμένης έκδοσης περιορίστηκε στα 1.043 κιλά, ενώ για την κίνηση φροντίζει το εργοστασιακό 2λιτρο μοτέρ.

Ακόμα πιο σκληροπυρηνικό είναι το MX-5 Speedster, εντελώς ανοιχτό, χωρίς παρμπρίζ, προσφέρει την καθαρόαιμη αίσθηση των παλιών αυτοκινήτων, αφήνοντας τον αέρα να «χτυπά» το πρόσωπό σας. Εδώ η χρήση carbon είναι πιο εκτεταμένη, σε πόρτες, καθίσματα, ενώ ακόμα πιο ελαφριές είναι οι ζάντες των 16 ιντσών της RAYS με ελαστικά Kumho Ecsta V710 με διάσταση 225/50. Το αποτέλεσμα αυτής της δίαιτας είναι εντυπωσιακό, με τη ζυγαριά να δείχνει μόνο 943 κιλά. Οι αλλαγές συνεχίζονται και στην ανάρτηση, όπου συναντάμε ρυθμιζόμενες coilover αναρτήσεις, που φέρνουν το αυτοκίνητο 30 mm πιο κοντά στο έδαφος, βελτιώνοντας έτσι το κέντρο βάρος του και την οδική του συμπεριφορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...