Έτοιμο το MINI Cabrio (+VIDEO)

Το «ανοιχτό» ΜΙΝΙ παρουσιάστηκε διαδικτυακά, ενώ το επίσημο ντεμπούτο θα γίνει στις επόμενες ημέρες

  • -
  • -

Η 3η γενιά του ΜΙΝΙ «ξεσκεπάζεται» και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί επίσημα και στο κοινό στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο. Όπως και στην προηγούμενες εκδόσεις Cabrio, έτσι και σε αυτή, υιοθετεί την σχεδιαστική  φιλοσοφία του «κλειστού» αδερφού, ενώ φέρει μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος του μεγάλωσε κατά 98mm, το πλάτος του κατά 44mm και κατά 1mm στο ύψος, φτάνοντας τα 3,821 m, 1,727 m και 1,415 m αντίστοιχα. Επίσης, αυξήθηκε και το μεταξόνιο κατά 28 mm, καθώς και ο χώρος αποσκευών στα 215 lt. Στην περίπτωση που η οροφή είναι ανοιχτή, τότε ο χώρος περιορίζεται στα 160 lt.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μαλακή οροφή είναι πιο ανθεκτική και ο μηχανισμός έχει γίνει πιο αθόρυβος. Η διαδικασία ανοίγματος/κλεισίματος μπορεί να πραγματοποιηθεί με ταχύτητες έως και 30 km/h, ενώ διαρκεί 18 sec.

Χωρίς ιδιαίτερη αγωνία, κάτω από το καπό του MINI Cabrio συναντάμε τα μηχανολογικά σύνολα του «κλειστού» μοντέλου, ωστόσο ο μηχανισμός της οροφής και οι επιπλέον ενισχύσεις βαραίνουν το «ανοιχτό» μοντέλο κατά 120 κιλά. Αναλυτικότερα, η 3η γενιά ΜΙΝΙ Cabrio εφοδιάζεται με τρεις βενζινοκινητήρες και δύο πετρελαιοκινητήρες:

-3κύλινδρο 1.5 136 ίππων
-4κύλινδρο 2.0 192 ίππων του Cooper S
-4κύλινδρο 2.0 231 ίππων του John Cooper Works (στο άμεσο μέλλον)

-3κύλινδρο 1.5 diesel 116 ίππων
-4κύλινδρο 2.0 diesel 170 ίππων του Cooper SD

Όλοι οι κινητήρες  εφοδιάζονται με στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά υπάρχει το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:
ΔΟΚΙΜΗ: Mini Cooper D 5d
ΔΟΚΙΜΗ: Mini Cooper 5d
Οδηγούμε: Mini John Cooper Works

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...