Bugatti Vision Gran Turismo στην πραγματικότητα

Ένα πρωτότυπο μοντέλο της εταιρείας, που θα πρωταγωνιστεί στο Gran Turismo 6

  • -
  • -

Αποκαλύφθηκε η πρωτότυπη Bugatti, την οποία είχα χαρακτηρίσει ως «φτυαράκι» της παραλίας μιας και είχα δει μόνο μια φωτογραφία-teaser. Όμως τελικά αποδείχτηκε ότι πρόκειται για ένα «μαχητικό αεροσκάφους» μπολιασμένο με την εκλεπτυσμένη σχεδιαστική φιλοσοφία των Ιταλών designers.

Αυτό που πραγματικά όμως ήθελαν οι ιθύνοντες της φίρμας είναι να δώσουν μία μικρή γεύση σχετικά με τη σχεδίαση του διάδοχου της Veyron, κάτι που αδημονούμε να γνωρίσουμε. Η Vision Gran Turismo φέρει γνώριμη μάσκα, αλλά φυσικά πρόσθεσε μία γερή δόση αγριάδας, αφού ο εμπρός προφυλακτήρας αποτελείται από ανθρακόνημα και τοποθετήθηκαν επάνω του αρκετά πτερύγια για την καλύτερη αεροδυναμική του εντυπωσιακού μοντέλου. Οι μηχανικοί που ασχολήθηκαν επάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ ξόδεψαν 6 μήνες από τη ζωή τους για να καταφέρουν να αποτυπώσουν στην πραγματικότητα αυτό που αντίκρισαν στο σχέδιο που τους δόθηκε, επιτυγχάνοντας το δύσκολο συνδυασμό σχεδίο-επιδόσεις.

Μιας και μιλήσαμε για τους σχεδιαστές, να αναφέρουμε ότι δανείστηκαν το κεντρικό πτερύγιο του Type 57 Atlantic του 1936, καθώς και τη διχρωμία του Type 57 G Tank, το οποίο κέρδισε στον αγώνα Le Mans το 1937.

Στο εσωτερικό μπαίνεις και… δεν ξαναβγαίνεις, αφού είναι σαν να μεταφέρθηκες στο χρόνο και πλέον βρίσκεσαι ξαφνικά μετά από 100 χρόνια. Ξεκινώντας από το σαλόνι, είναι ντυμένο με δέρμα και σουέντ ύφασμα και η απόχρωση της καμπίνα είναι σε απαλό μπλε. Στο τιμόνι αναγράφονται όλες σχεδόν οι ενδείξεις του αυτοκινήτου και η δεξιά κολώνα διαθέτει αρκετά κουμπιά αφής. Τρεις κάμερες βρίσκονται στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, επιτρέποντας στον πιλότο να ελέγχει τον περίγυρο του αυτοκινήτου και να οδηγεί με ασφάλεια.

Κάτω από το καπό του φουτουριστικού μοντέλου βρίσκεται ο W16 κινητήρας και φυσικά η ροπή «σκορπίζεται» και στους τέσσερεις τροχούς. Τέλος, εκπρόσωποι της φίρμας ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ξεπερνάει την ταχύτητα των 400 km/h.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...