Επίσημα η νέα Mercedes-Benz S-Class Cabrio

Το παγκόσμιο ντεμπούτο της έκανε η «ανοιχτή» Γερμανίδα στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης

  • -
  • -

Η νέα Mercedes-Benz S-Class Cabrio βασίζεται στην S-Class coupe και χαρακτηρίζει ως μια από την ομορφότερη και πολυτελέστατη S-Class όλων των εποχών. Φυσικά, η διαφορά με την «κλειστή» της αδερφή είναι η μαλακή αποσπώμενη οροφή 3 τμημάτων, η οποία διατίθεται σε μαύρη, σκούρο μπλε, μπεζ και κόκκινη απόχρωση. Παρά την μεγάλη οροφή όμως, ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας είναι μόλις 20 sec και μπορεί να πραγματοποιηθεί ταξιδεύοντας έως και με 60 km/h.

Δες ΕΔΩ τη νέα Mercedes-Benz S-Class coupe

Το εσωτερικό του κρατάει τα χαρακτηριστικά της καμπίνας από την coupe έκδοση και φέρει μία νέα τεχνολογία THERMOTRONIC intelligent climate, το οποίο υπόσχεται να κρατάει τους επιβάτες σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα ασχέτως αν η οροφή είναι ανοιχτή ή κλειστή. Όσον αφορά στην ποιότητα υλικών, κρατάει το υψηλό επίπεδο που αρμόζει σε μοντέλο S-Class και το σαλόνι μπορεί να επενδυθεί με δέρμα nappa. Επίσης, το νέο μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με το πακέτο «Warmth», το οποίο περιλαμβάνει θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενο υποβραχιώνιο και θερμαινόμενο στεφάνη του τιμονιού. Υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν αρκετά προαιρετικά πακέτα, όπως είναι το «AIR BALANCE», το οποίο στην ουσία απελευθερώνει άρωμα στην καμπίνα του αυτοκινήτου, το «AIRCAP» προστατεύοντας τους επιβάτες από τον αέρα όταν η οροφή είναι ανοιχτή και το «AIRSCARF» (ένας αεραγωγός βρίσκεται τοποθετημένος στα εμπρός καθίσματα στο ύψος του αυχένα).

Το entry-level της νέας Mercedes-Benz S-Class Cabrio φέρει έναν V8 twin-turbo 4.7 των 455 ίππων και 700 Nm ροπής. Πάντα υπάρχουν και οι… άπληστοι ή αυτοί που θέλουν να ξεχωρίζουν, γι’αυτό και η γερμανική φίρμα προσφέρει την έκδοση S63 AMG και S63 AMG 4MATIC Cabrio, η οποία εφοδιάζεται με έναν V8 twin-turbo 5.5 των 585 ίππων και 900 Nm ροπής, επιτρέποντας στην ανοιχτή και τετρακίνητη καλλονή να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα 100 km/h σε 3,9 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

H Mercedes-Benz S-Class Cabrio θα ξεκινήσει τις παραγγελίες της στην γερμανική αγορά τον Δεκέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται την άνοιξη 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...