To νέο SsangYong Tivoli με νέο 1.6 diesel & 4κίνηση

Επεκτείνει την γκάμα της η SsangYong εφοδιάζοντας το νέο Tivoli με 1.6 πετρελαιοκινητήρα και με τετρακίνητες εκδόσεις

  • -
  • -

H SsangYong είχε παρουσιάσει αρχικά το νέο Tivoli με τον 1.6 βενζινοκινητήρα, το οποίο δοκίμασε το GOCAR πρόσφατα (Δες τη δοκιμή ΕΔΩ). Η κορεάτικη εταιρεία όμως επεκτείνει την παρουσία της στην κατηγορία των compact SUV, λανσάροντας την diesel έκδοσή του.

Ο νέος diesel κινητήρας e-XDi160, προδιαγραφών Euro 6, έχει εξελιχθεί για 3 χρόνια. Έχει ισχύ 115 ίππων, ροπή 300 Nm (διαθέσιμη από τις 1.500 rpm), προσφέρει τελική πάνω από 180 km/h, ενώ οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνάνε τα 109 g/km (έκδοση 2WD, 6Μ/Τ), με τη βοήθεια και του συστήματος ISG (Idle Start Go). Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων της AISIN.

H γκάμα του μοντέλου εμπλουτιστεί και με τις εκδόσεις 4WD, τόσο σε βενζίνη όσο και σε diesel, που χρησιμοποιούν το σύστημα Smart 4WD που ελέγχει την κατανομή της ροπής μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, από 0-50%, ανάλογα με τις οδικές και οδηγικές συνθήκες. Ειδικά για τις τετρακίνητες εκδόσεις, το νέο TIVOLI στον πίσω άξονα εξοπλίζεται με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (multi-link), στοιχείο που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα των οδικών του χαρακτηριστικών.

Το νέο Tivoli 1.6 diesel παρουσιάστηκε επισήμως στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ωστόσο είναι άμεσα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...