TS040 Hybrid: Το αγωνιστικό της Toyota

H Toyota αποκάλυψε το ανανεωμένο αγωνιστικό της όχημα, το οποίο πρόκειται να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής WEC 2015

  • -
  • -

Η Toyota αποτελεί την πρώτη ιαπωνική εταιρεία που κερδίζει στην παγκόσμια οργάνωση κατά τη σεζόν 2014 και το νέο αγωνιστικό καλείται να υπερασπιστεί άξια τους δύο τίτλους που έχει λάβει. Το TS040 Hybrid διαθέτει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, οι οποίες επικεντρώνονται στο πλαίσιο, καθώς και στο σύστημα ανάρτησης. Επίσης, οι μηχανικοί της αγωνιστικής ομάδας έχουν μειώσει ακόμα περισσότερο το συνολικό του βάρος, ενώ εξοπλίζεται με δύο αεροδυναμικά πακέτα, είτε με το «LeMans» (για υψηλές τελικές  ταχύτητες) είτε με το «Sprint» (για μεγαλύτερη κάθετη δύναμη).

Δείτε επίσης το Audi R18 e-tron Quattro

Η Toyota θα κατασκευάσει δύο οχήματα για τη φετινή σεζόν, τα οποία θα οδηγήσουν οι Anthony Davidson, Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima, Alex Wurz, Stephane Sarrazin και Mike Conway.

Τεχνικά, το TS040 εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από έναν 3.7 V8 κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική τους απόδοση φτάνει τους 1.000 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...